12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljenii pot obtine finantare nerambursabila Phare pentru propriile afaceri

Doljenii pot obtine finantare nerambursabila Phare pentru propriile afaceri

Beneficiarii proiectelor au la dispozitie 875.036 de euro


Programul Phare 2003 coeziune economica si sociala, componenta „Dezvoltarea resurselor umane“, a fost lansat oficial ieri la Craiova. Printre participanti s-au numarat si secretarul de stat al Ministerului Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei, Silviu Bran, reprezentanti ai prefecturii, dar si ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj.


Programul are drept scop finantarea proiectelor care vizeaza integrarea somerilor in munca.


Suma disponibila pentru regiunea sud-vest Oltenia este de 875.036 de euro. Aceasta este structurata pe doua obiective, pentru facilitarea accesului la munca a persoanelor – 626.957 de euro si restul de 248.079 pentru dezvoltarea fortei de munca. Finantarea nerambursabila nu poate fi mai mica de 15.000 de euro si va depasi 75.000 de euro.


„Anul acesta, 70% din fonduri vor fi destinate pentru proiecte care urmaresc instruirea si plasarea somerilor. In acest sens, au prioritate grupurile vulnerabile, cum ar fi femeile sau tinerii care parasesc institutiile de protectie. Solicitantii pot depune proiectele la sediul agentiei noastre pina pe 27 iunie. Din costurile totale eligibile ale proiectului, fiecare beneficiar trebuie sa contribuie, in numerar, cu un aport propriu de cel putin 5% pentru masuri active pe piata muncii si 20% pentru promovarea capitalului uman. Nu se accepta contributia in natura“, a precizat Daniela Stanescu, directoare adjuncta in cadrul AJOFM Dolj.


Pentru a avea acces la sumele puse la dispozitie prin programul Phare 2003, cei interesati trebuie sa indeplineasca toate solicitarile prezentate in ghidul solicitantului. Cererile de finantare urmeaza sa fie examinate si evaluate de comisia regionala, urmind sa fie propuse doar proiectele care au cumulat minimum 70 de puncte. In cazul in care proiectele sint acceptate, beneficiarii vor primi o plata in avans.


„Cei care doresc sa se implice pot beneficia de consultanta din partea personalului agentiei, pentru a-si intocmi un proiect eligibil. Noi speram ca sa fie acceptate cit mai multe proiecte, pentru ca sa fie ajutati cit mai multi oameni“, a concluzionat Silviu Bran.


La sfirsitul saptaminii va fi lansat oficial si ghidul solicitantului, care cuprinde toate informatiile necesare, dar si anexele care trebuie completate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS