12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Fondurile pentru medicamentele gratuite si compensate sint pe sfirsite


Fondurile alocate de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Gorj pentru medicamentele gratuite si compensate sint aproape epuizate. Speranta Vina, directoarea CAS Gorj, a spus ca, in prezent, farmaciile mai au la dispozitie numai 2,5 miliarde de lei. Banii nu mai ajung decit pentru cel mult o saptamina. Speranta Vina a precizat ca se asteapta, in aceasta perioda, o rectificare bugetara. „Sint bani foarte putini, in conditiile in care in anotimpul rece s-au cheltuit in medie 17 miliarde pe luna. Am fost anuntati ca se va face o rectificare pina pe 15 mai.


Orasul Rovinari nu are viceprimar


Orasul Rovinari nu are, de mai bine de o jumatate de an, viceprimar. Fostul viceprimar al localitatii, Dumitru Iordache, a fost demis de consiliul local, in toamna anului trecut, dupa ce s-a constatat ca era incompatibil, acesta fiind autorizat ca persoana fizica sa desfasoare activitati de cadastru. Dumitru Iordache a dat in judecata Consiliul Local Rovinari, considerind ca hotarirea de demitere a sa este ilegala. Acesta a solicitat stramutarea procesului, dar Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins cererea. Geo Cranta, purtatorul de cuvint al Primariei Rovinari, a spus ca sarcinile viceprimarului au fost preluate de primarul Doru Filip. Acesta a precizat ca alegerea unui nou viceprimar se va face numai dupa terminarea procesului.


Politia a confiscat trei tone de alcool in Piata Centrala din Tirgu Jiu


Politia municipala si Garda Financiara au confiscat, vineri dupa-amiaza, trei tone de alcool din Piata Centrala din Tirgu Jiu. Alcoolul nu fusese declarat de producator, iar, in urma controlului desfasurat in Complexul Rodna, cinci firme au primit amenzi in valoare de aproximativ un miliard de lei. Votca, romul si tuica fusesera aduse de la un depozit din Vilcea. Un control a fost efectuat si la sediul firmei ROSALIN din Birsesti. Valoarea alcoolului confiscat este de aproximativ doua miliarde de lei.


Incendiu la Electrocarbon Slatina


Ploaia de simbata dimineata a produs un puternic incendiu la sediul unei societati comerciale de pe platforma industriala a municipiului Slatina. In jurul orei 11.30, statia electrica de 110/6 kw din cadrul SC Electrocarbon SA a fost lovita de un trasnet. Doua dintre transformatoarele societatii au luat foc, iar circa zece tone de ulei de transformator au fost cuprinse de flacari. Incendiul, care a fost stins dupa doua ore, a distrus cele doua transformatoare si a afectat intreaga statie electrica. Potrivit directorului general adjunct al societatii, Liviu Tugulan, statia electrica a fost repusa partial in functiune duminica, iar procesul de productie a fost reluat. „Pina in prezent, am reusit sa repunem in functiune unul din cele doua transformatoare electrice afectate de trasnet. Cu uleiul care a luat foc am avut probleme, insa nimeni nu a fost ranit“, a precizat Tugulan.


Palmierii pitici au fost replantati


Palmierii pitici instalati de municipalitate, in 2003, in fata Prefecturii Mehedinti si in parcul din apropierea Catedralei Episcopale, au fost replantati vineri dimineata. La sfirsitul lunii septembrie, o data cu venirea sezonului rece, plantele exotice au fost transportate de angajatii primariei in serele societatii Flora Sercom, care le-a pus la dispozitia municipalitatii. Palmierii pitici au fost supusi unui tratament special, pentru a face fata sezonului rece. Acestia au o inaltime cuprinsa intre 80 de centimetri si un metru si costa 75 de euro bucata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS