Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Parlamentarii pot fi urmariti penal doar de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie


Curtea Constitutionala a decis joi ca parlamentarii sa nu mai poata fi anchetati de procurorii Parchetului National Anticoruptie, deoarece este neconstitutional ca infractiunile comise de senatori sau deputati sa fie cercetate de PNA. Conform Constitutiei României, adoptate in octombrie 2003, senatorii si deputatii pot fi urmariti penal si trimisi in judecata numai de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Astfel, toate dosarele de la PNA referitoare la parlamentari vor fi transmise Parchetului instantei supreme, iar procesele in care sint inculpati parlamentari vor fi suspendate si cazurile vor fi predate pentru refacerea urmaririi penale de catre institutia competenta.


Asistentii medicali se perfectioneaza in nursing


Asistentii medicali din intreaga tara au participat ieri la Craiova la deschiderea Conferintei Nationale de Nursing. Evenimentul, gazduit de Aula Magna a Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova, a prilejuit participantilor intilnirea cu personalitati de seama din strainatate din domeniul nursing-ului (ingrijirii pacientilor – n.r.), cum ar fi: Pat Asworth din Irlanda de Nord, conf. dr. Linda Ross de la Universitatea Glamorgan din Anglia, Darne Sheila Quin tot din Anglia si Ana Suvac – vicepresedinta Asociatiei Nurselor din Republica Moldova. Editia din aceasta primavara se desfasoara sub egida Saptaminii Nurselor (6-12 mai) si are ca tematica „Nursele si siguranta pacientului: provocarile sanatatii si medicamentele contrafacute“. In cadrul conferintei vor avea loc, printre altele, un atelier-curs de cercetare pentru 30 de asistenti medicali români organizat de unitatea de cercetare de la Universitatea Glamorgan si un work-shop in care asistentii medicali vor invata de la colegii lor englezi sa dezvolte proiecte pentru sanatate.


Functionarii publici din Dolj si Gorj, la seminar in Spania


Reprezentantii administratiei publice locale din Dolj si Gorj vor participa, in perioada 7-14 mai, la seminarul „Negociere si extindere comunitara“, in Spania. Programul se va derula sub coordonarea Centrului Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala din Craiova, in colaborare cu Primaria Barcelona si Primaria Calella. La acest seminar participa primari din comune si orase, functionari publici, precum si directori de institutii din judetele Dolj si Gorj. „Seminarul va include urmatoarele puncte: integrarea României in structurile europene, institutiile europene, oportunitati de finantare, experienta spaniola in Uniunea Europeana, schimb de experienta. In cadrul acestui program, vor fi vizitate Primariile Calella si Barcelona, institutiile de invatamint preuniversitar din cele doua localitati, precum si obiectivele economice din zona“, a precizat Rodica Bombonica Dudau, directoarea Centrului Regional de Formare Continua pentru Admnistratia Publica Locala Craiova. Cu ocazia Zilei Europei, care se sarbatoreste pe 9 mai, delegatia româna va avea o intilnire oficiala cu reprezentantii Primariei Barcelona.


Inca 32 de locuinte pentru tinerii din Slatina


Autoritatile municipiului Slatina au anuntat ca, in toamna acestui an, vor da in folosinta inca 32 de locuinte cu chirie tinerilor pina in 35 de ani, care au depus cereri la sediul institutiei in acest sens. Inspectorii Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat din cadrul primariei au identificat un imobil care, de citeva luni, este reamenajat potrivit noii sale destinatii. Anterior, acesta a fost un bloc de garsoniere cu patru etaje. Pina la repartizarea din toamna ar trebui modificate punctajele, criteriile prevazute de lege raminind aceleasi. Normele de acordare a locuintelor au fost modificate dupa recenta impartire aprobata de consiliul local, cind 46 de locuinte cu chirie au intrat in proprietatea mai multor angajati ai primariei sau rude ale acestora. Directorul institutiei, Ana Anghel, a declarat ca se fac finisaje in cazul a 32 de noi apartamente situate in blocul din zona Pietei Zahana. Blocul, la care lucreaza o firma privata, va fi terminat in toamna, cind se vor da in folosinta locuintele (garsoniere si apartamente cu doua si trei camere). Termenul-limita de depunere a dosarelor pentru locuintele cu chirie va fi stabilit in curind.


Oficiul Starii Civile va avea un nou sediu


Functionarii publici apartinind Oficiului Starii Civile si cei ai Directiei de Asistenta si Protectie Sociala Craiova se vor muta saptamina viitoare in casa noua, in incinta fostului Liceu „Traian Demetrescu“. Pentru Oficiul Starii Civile, primaria a amenajat trei sali de protocol, una pentru oficierea cununiilor si doua pentru pastrarea arhivelor. Municipalitatea a optat pentru noua locatie in principal datorita spatiului de parcare a masinilor. In acest mod, circulatia nu va mai fi incurcata asa cum se intimpla de nenumarate ori la vechiul sediu. Primele casatorii vor fi oficiate pe 14 mai de viceprimarul Sorin Iordache.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version