21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Cursuri de calificare prin Programul PHARE


Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj va lansa pe 11 mai programul „PHARE 2003 Coeziune Economica si Sociala“, care are drept scop furnizarea de informatii privind modul de finantare nerambursabila a resurselor umane si este organizat in colaborare cu Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Acesta prevede desfasurarea unor cursuri de calificare, de care pina in prezent se ocupa Prefectura Dolj, la care vor putea participa atit somerii doljeni, cit si persoanele care doresc sa se perfectioneze.


Un nou Comitet Local de Dezvoltare la inspectoratul scolar


Consiliul Consultativ al Inspectoratului Scolar Vilcea a ales joi un nou Comitet Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social in Formarea Profesionala. Presedintele noului comitet este Iulian Raduica, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Vilcea, iar vicepresedinti au fost desemnati Dumitru Craciunescu si Gheorghe Iordache, primarul Dragasaniului. Pe linga alegerea noilor membri ai comitetului si dezbaterea regulamentului de organizare si functionare a acestui organism consultativ al Inspectoratului Scolar Vilcea, pe ordinea de zi a sedintei s-a aflat si dezbaterea planului regional de actiune pentru invatamintul profesional si tehnic.


Magazinele ROMTELECOM vor fi deschise si simbata


Magazinele ROMTELECOM amenajate pe strada Unirii nr. 57 si pe bulevardul Tineretului nr. 13 din Craiova vor fi deschise, din aceasta luna, si simbata, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Directiei de Telecomunicatii Dolj. Daca de luni si pina vineri inclusiv, magazinele ROMTELECOM au program cu publicul intre orele 10.00 – 18.00, simbata vor fi deschise intre orele 10.00 – 14.00. Orice persoana interesata poate achita factura telefonica ori poate achizitiona produse si servicii de telefonie fixa, mobila sau de internet.


Administratia doljeana cere bani pentru reabilitarea digurilor de pe Jiu si Dunare


Inundatiile din vestul tarii si avertizarile meteorologilor tin pe jar si autoritatile din Dolj. Desi cotele Dunarii au depasit in ultima perioada media multianuala, fara sa provoace insa pagube, prefectul doreste sa preintimpine eventualele inundatii. Deoarece pina in prezent nu s-a acordat o atentie deosebita refacerii digurilor si barajelor, Nicolae Giugea si-a propus sa nu mai neglijeze aceasta problema, care da bataie de cap autoritatilor. Pe lista de prioritati se afla finalizarea digului din comuna Cotofeni si refacerea barajului din Caraula. Cele doua localitati au fost incluse intr-un proiect de reabilitare a digurilor din judetul Dolj, pe care l-au intocmit de curind reprezentantii prefecturii si pe care intentioneaza sa il inainteze Ministerului Mediului pentru aprobare si finantare.


Prefectura Olt le cere oamenilor de afaceri sa sprijine sinistratii


Conducerea Prefecturii Olt a cerut sprijinul agentilor economici pentru ajutorarea sinistratilor din vestul tarii. Pina in prezent, in urma colectei organizate de autoritatile judetului, s-au strins aproximativ 500 de milioane de lei si 20 de tone de cereale. Alte citeva tone de imbracaminte, incaltaminte si alimente au ajuns in zonele calamitate. Obiectele de imbracaminte donate trebuie sa fie in stare buna, iar alimentele sa nu aiba termenul expirat, pentru a se evita toxiinfectiile alimentare. Subprefectul George Stirbu a precizat ca se string in continuare bani si obiecte pentru sinistratii din vestul tarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS