14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDesene si afise informative despre autism in fata Primariei Craiova

Desene si afise informative despre autism in fata Primariei Craiova

Copiii cu autism de la filiala Craiova „Innocenzo Fiore“ au organizat joi, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Autism, in English Park, situat in fata Primariei Craiova, actiuni pentru informarea si sensibilizarea opiniei publice. Craiovenii care au trecut prin acest parculet au admirat desenele realizate de copii, au avut la dispozitie pliante informative privitoare la autism. Zeci de trecatori au intrat in contact cu copiii autisti, dar si cu parintii si indrumatorii acestora.


„Desi filiala noastra are doar 21 de copii inscrisi, numarul persoanelor care sufera de autism este mult mai mare. Aceste manifestari au rolul de a informa oamenii despre aceasta tulburare care afecteaza comunicarea, relatiile interpersonale si care ii face pe copiii autisti dependenti de parinti. Am avut marea bucurie sa vedem trecatori oprindu-se si cerind informatii despre cauzele aparitiei autismului. Oamenii au incercat sa se apropie si sa comunice cu copiii autisti. A fost o incercare de socializare a copiilor“, a spus Carmen Alexiu, presedinta Asociatiei Nationale a Copiilor si Adultilor cu Autism din România (ANCAAR), filiala Craiova.


Desi la nivel national numarul persoanelor cu autism este foarte ridicat, exista doar patru filiale ale ANCAAR. „Exista filiale la Iasi, Petrosani si Bucuresti, dar filiala din Craiova este singura care are un centru si chiar desfasoara activitati educativ-terapeutice“, a mai spus presedinta ANCAAR, filiala Craiova.


ANCAAR Craiova a fost sprijinita de Mitropolia Craiovei si de societati caritabile din strainatate, oficialitatile fiind indiferente la soarta acestor micuti. Avind in vedere ca actiunile de joi ale copiilor cu autism s-au desfasurat chiar in fata Primariei Craiova, speram ca oficialitatile sa-si fi facut putin timp sa vina sa-i cunoasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS