3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegii lui Ovidiu Ohanesian i-au scris ambasadorului irakian la Bucuresti

Colegii lui Ovidiu Ohanesian i-au scris ambasadorului irakian la Bucuresti

Soarta celor trei ziaristi români rapiti la Bagdad si a insotitorului lor ramine incerta, dupa 37 de zile de captivitate. Teroristii nu au raspuns pina acum solicitarii celulei de criza de a o elibera neconditionat pe Marie-Jeanne Ion. Cu toate acestea, autoritatile de la Bucuresti spun ca stiu cu certitudine ca ei sint in viata si ca se depun toate eforturile pentru a-i aduce acasa teferi. Ieri, sirul apelurilor privind eliberarea ostaticilor a continuat. Sindicatul „Initiativa R“ a trimis o scrisoare deschisa ambasadorului Republicii Irak, cu rugamintea de solutionare cit mai grabnica a crizei.


Adel Murad, ambasadorul Irakului in România, a fost rugat sa faca tot posibilul pentru a ajuta la recuperarea celor patru. Mai mult decit atit, in scrisoare se precizeaza ca actiunile organizate pina acum nu au avut alt scop decit manifestarea solidaritatii cu cei rapiti. Pe de alta parte, este exprimata si ideea unei mobilizari generale pentru rezolvarea cit mai urgenta a situatiei. „Sintem pe deplin convinsi ca autoritatile din tara dumneavoastra intreprind tot ce este necesar si posibil pentru rezolvarea situatiei, insa ca reprezentanti ai societatii civile avem obligatia sa va transmitem dorinta si speranta noastra ca aceste eforturi vor fi intensificate, la fel ca si colaborarile cu autoritatile române in ceea ce priveste o mobilizarea comuna, poate mai eficienta, pentru eliberarea jurnalistilor“. Facind referire la faptul ca marti s-a sarbatorit Ziua Mondiala a Libertatii Presei, sindicatul „Initiativa R“ a mentionat ca „autoritatile competente trebuie sa actioneze ca aparatori activi ai libertatii de exprimare, componenta fundamentala a democratiei“.


Apel si pentru Florence Aubenas


„De asemenea, din solidaritate, va semnalam si cazul jurnalistei franceze Florence Aubenas, de la Liberation, rapita in Irak de 117 zile, impreuna cu ghidul sau, Hussein Hanoun, colaborator la aceeasi publicatie“, se mai precizeaza in scrisoare. Ambasadorul este informat si de faptul ca „ziaristii rapiti si insotitorii acestora isi exercitau doar meseria, aceea de a informa cit mai corect, cit mai prompt, prin intermediul mass-media, opinia publica in legatura cu situatia din tara dumneavoastra“. Apelul se incheie cu mentiunea ca „demersurile noastre sint sustinute de Asociatiile «21 Decembrie 1989» si «Civic Media», Federatia Generala Sindicala «Familia», Grupul de Sprijin pentru Jurnalistii Rapiti in Irak, Federatia Sindicatelor Mass-Media, precum si CNS «Cartel Alfa»“. „Initiativa R“ este o organizatie sindicala reprezentativa a ziaristilor de la România libera, afiliata la CNS „Cartel Alfa“. Ovidiu Ohanesian face si el parte din rindul membrilor „Initiativa R“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII