10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmericani inselati pe internet

Americani inselati pe internet

Adrian Ionut Lazarescu, de 21 de ani, din Rimnicu Vilcea, fara ocupatie, a fost cercetat de politisti pentru comiterea unor inselaciuni prin internet. Pe 18 martie 2003, cetateanul american Christopher Murphy a inaintat o plingere autoritatilor române, in care sustinea ca Lazarescu il prejudiciase cu suma de 1.124 de dolari. Mai tirziu, la politie au ajuns si plingerile formulate de alti americani: Dan Fowler, Amy Savino si Anna Macober, prin care acestia solicitau sa se efectueze cercetari impotriva vilceanului, pe care il acuzau ca-i inselase prin intermediul internetului.


Lazarescu a inselat mai multi americani


In urma verificarilor, s-a stabilit ca, in luna februarie 2003, Adrian Ionut Lazarescu folosise adresa de e-mail la [email protected] pentru a accesa un site de licitatii. Cu aceasta ocazie, el i-a oferit cetateanului american Christopher Murphy un amplificator Crown Macro in schimbul a 870 de dolari. Dupa incasarea banilor prin serviciul Western Union, vilceanul nu si-a mai onorat insa promisiunea, deoarece nu avea bunul respectiv. Inainte de asta, pe 29 ianuarie 2003, Lazarescu mai incheiase o tranzactie prin internet, pe pagina site-ului de licitatii e-bay, cu cetateanul american Dan Fowler, caruia i-a solicitat suma de 765 de dolari in schimbul altui bun. Dupa aceea, Lazarescu a revenit si i-a mai cerut americanului inca 250 de dolari, dar acesta a refuzat sa-i trimita. Cu toate ca vilceanul a incasat primii bani trimisi de american, nu i-a livrat marfa.


A scos pusti la vinzare pe internet


Pe 17 martie 2003, Lazarescu a folosit adresa de e-mail lazyxx@yahoo. com, a accesat aceeasi pagina de internet si i-a oferit americanului Forest Macober o pusca IR 3 in schimbul sumei de 640 de dolari. Vilceanul a incasat banii pe 18 martie 2003, dar nu a trimis in schimb pusca. In acelasi mod l-a contactat si pe cetateanul american Amy Savino, pe 20 martie 2003, caruia i-a oferit tot o pusca IR 3, inselindu-l cu suma de 700 de dolari. Cind a fost audiat, vilceanul a recunoscut ca ridicase sumele de bani si ca formularele fusesera completate de el, dar a spus ca banii fusesera ridicati la cererea unei persoane necunoscute, cu care se intilnise intr-o discoteca. S-a descoperit insa ca Adrian Lazarescu ridicase si alte sume de bani in afara de cele trimise de cetatenii americani care l-au reclamat.


Politistii au perchezitionat locuinta vilceanului


Pe 8 iunie 2004, politistii au facut o perchezitie la domiciliul lui Lazarescu, unde a fost gasit un formular Western Union avindu-l ca expeditor pe cetateanul danez Teofil Cirllban, dar acesta nu a depus plingere impotriva lui pina acum. In acest caz nu s-au dispus masuri asiguratorii, deoarece Lazarescu nu detine bunuri proprii. Politistii vilceni au propus trimiterea in judecata a tinarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS