16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreturile mieilor au bagat groaza in cumparatori

Preturile mieilor au bagat groaza in cumparatori

Slatinenii a trebuit sa astepte pina in ultimele zile ca sa poata cumpara carne de miel. Doua din cele trei piete din municipiu au primit autorizatie de la primarie pentru comercializarea mieilor: „Zahana“ si „Fratii Buzesti“. Pentru aceasta, au fost amenajate spatii speciale unde comerciantii au voie sa vinda carnea. Ieri, numai in Piata „Fratii Buzesti“ era un comerciant care avea miei de vinzare. Originar din comuna Perieti, acesta avea doi miei atirnati in cirlige. „Credeam ca vor fi mai multi vinzatori de carne de miel in Slatina, dar vad ca nu e nimeni. Nu stiu ce se intimpla, dar ma bucur ca sint singurul din piata cu miei. Sper sa vind. Am autorizatii, carnea este stampilata, clienti imi mai trebuie“, a spus acesta, care cerea 150.000 lei/kg.


Pretul i-a speriat insa pe potentialii cumparatori din Piata „Fratii Buzesti“. Dupa ce auzeau pretul, multi se uitau cu mirare la vinzator, crezind ca acesta glumeste. „Mai bine dau 100.000 de lei pe benzina, ma duc cu masina intr-o comuna de linga oras si imi cumpar miel mai ieftin. Stampila nu conteaza prea mult pentru mine, carne de miel sa fie“, a spus un slatinean.


Autoritatile reamintesc ca eventualii comercianti de carne de miel trebuie sa detina mai multe autorizatii, pentru a avea drept de vinzare in pietele din Slatina, printre care certificatul de atestare a proprietatii si certificat sanitar-veterinar, eliberate de primaria si circumscriptia sanitar-veterinara din localitatea de domiciliu. Numai dupa verificarea acestora se aplica stampila de control. Cei care doresc sa cumpere miei vii trebuie sa mearga in tirgul de saptamina de pe strada Tudor Vladimirescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS