13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConditii speciale de intrare in Spania si Germania

Conditii speciale de intrare in Spania si Germania

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Dolj aduce la cunostinta conditiile care trebuie indeplinite de cetatenii români la intrarea in Spania si Germania, conform precizarilor venite din partea autoritatilor tarilor amintite. Asa cum au aratat autoritatile de frontiera spaniole si germane, nerespectarea acestor conditii duce inevitabil la intoarcerea din drum a celor care vor sa intre pe teritoriul tarilor respective.


Invitatia din Spania, scrisa pe o hirtie speciala


Autoritatile de frontiera spaniole verifica cu mare atentie, in ultima perioada, documentele prezentate ale celor care vor sa intre in aceasta tara, purtind inclusiv scurte discutii cu fiecare cetatean român, in vederea stabilirii scopului calatoriei. Atunci cind constata neconcordante intre scopul real si cel declarat, nu permit accesul pe teritoriul Spaniei. In ceea ce priveste documentele necesare cetatenilor români pentru a intra in Spania, autoritatile acestei tari au comunicat autoritatilor române conditiile ce trebuie indeplinite, in functie de scopul calatoriei. Pe linga documentele de calatorie, asigurare medicala si bilet de calatorie dus-intors, cetatenii români trebuie sa posede fie invitatie, fie o suma de bani, impreuna cu documente de cazare, respectiv voucher sau rezervare, pentru intreaga perioada de sedere. Toate voucherele sau rezervarile sint verificate, iar in cazul in care valabilitatea documentului nu este confirmata sau daca au existat cazuri anterioare de rezervari sau vouchere care nu au fost onorate, autoritatile de frontiera nu permit intrarea in Spania, considerind ca acesta este un indiciu ca scopul declarat al calatoriei nu este cel real.


De asemenea, invitatia trebuie facuta la un notar spaniol, iar din aceasta trebuie sa rezulte in mod expres ca persoana care invita este cetatean spaniol sau strain cu permis de sedere in Spania, ca nu a invitat nici o alta persoana in ultimele sase luni, ca poseda mijloace legale de intretinere si ca se obliga sa-i asigure persoanei invitate intretinere, cazare si asistenta medicala. In invitatie mai trebuie specificat si faptul ca persoana care face invitatia se obliga sa garanteze ca cel invitat se va intoarce in tara si nu va munci in Spania.


Autoritatile spaniole de frontiera nu accepta decit invitatii scrise pe o hirtie speciala, care are in partea superioara centrala a paginilor stema Spaniei, iar deasupra acesteia mentiunea „hirtie exclusiva pentru documente notariale“. In coltul din dreapta, invitatiile prezinta un numar de inregistrare, sub care sint mentionate clar datele de identificare ale notarului, iar in partea stinga trebuie sa existe stampila notarului. Pe ultima pagina a declaratiei trebuie sa existe un autocolant rotund, de culoare albastra, cu insemnele Consiliului National al Notarilor Publici din Spania, peste care se aplica stampila notarului si semnatura acestuia. Invitatia trebuie prezentata autoritatilor de frontiera spaniole numai in original, nefiind admise copii xerox sau fax, si trebuie sa fi fost in prealabil supralegalizata in Spania cu apostila, conform Conventiei de la Haga. Persoanele care prezinta o invitatie de acest gen nu trebuie sa detina bani decit pentru strictul necesar.


Autoritatile germane pretind ca pasaportul sa fie valabil trei luni dupa incheierea calatoriei


La solicitarea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Ambasada Germaniei a comunicat conditiile ce trebuie indeplinite de cetatenii români care vor sa intre in aceasta tara. Pentru efectuarea unei calatorii legale in spatiul Schengen si Germania, in scop turistic, cetatenii români trebuie sa aiba, in primul rind, un pasaport valabil pentru inca cel putin trei luni de la incheierea calatoriei, o asigurare medicala si o invitatie care sa contina o declaratie de preluare a cheltuielilor, ori mijloace financiare proprii, respectiv 100 euro pe zi, insa nu mai putin de 500 de euro, precum si un bilet de calatorie dus-intors sau carte verde, in situatia celor care calatoresc cu autoturismul. In cazul in care sederea pe teritoriul Germaniei va depasi 90 de zile intr-un interval de sase luni sau daca se preconizeaza desfasurarea unor activitati cu scop lucrativ, este necesara eliberarea unei vize de catre reprezentanta diplomatica germana competenta. In afara de aceasta viza, este necesara si o asigurare medicala de calatorie, exceptie facind cazul in care are loc reintregirea familiei, situatie in care persoana este asigurata prin intermediul partenerului stabilit in Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII