Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Spectacol de Paste pe velodromul din Parcul „Romanescu“


Primaria craioveana organizeaza duminica, pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“, un spectacol de Paste, manifestare la care sint invitate trupele Zdob si Zdub, Axxa, Bordo si Marfar. Spectacolul va include si recitaluri ale unora dintre cei mai indragiti interpreti de muzica populara, printre care Laura Lavric, Nineta Popa, Marius Magureanu, Maria Loga, Filuta Bogdan si Marcu Nicolici. Potrivit primarului Antonie Solomon, cheltuielile se ridica la aproximativ 15.000 de euro si sint suportate atit de la bugetul local, cit si din sponsorizari. Manifestarea se va incheia cu un foc de artificii, in jurul orei 23.00.


Sens unic pe cinci strazi din Slatina


Consiliul Local al municipiului Slatina a aprobat recent ca pe cinci strazi importante circulatia autovehiculelor sa aiba loc doar in sens unic. Este vorba de strazile: Primaverii (de la intersectia cu bulevardul A.I. Cuza pina la intersectia cu strada Cornisei); Libertatii (de la intersectia cu strazile Crisan si Cornisei pina la intersectia cu strada Primaverii); Unirii (de la intersectia cu strada Libertatii, pina la intersectia cu strada Primaverii), Aleea Muncii si Cornisei. Aplicarea marcajelor rutiere si pietonale, plantarea indicatoarelor de circulatie, functionarea instalatiilor de semaforizare vor fi adaptate la noile conditii de trafic, in urma unui studiu intocmit de un proiectant specializat.


Pachete cu alimente si spectacol pentru nevoiasii Craiovei


Asociatia „Vasiliada“, apartinind Mitropoliei Olteniei, in parteneriat cu Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj vor distribui astazi 400 de pachete cu alimente familiilor sarace din oras. Beneficiarii cadourilor vor fi identificati prin intermediul Asociatiei Persoanelor Virstnice din cadrul Consilului Judetean Dolj, de reprezentantii minoritatilor, dar si persoanele nevoiase care au cerut sprijin asociatiilor sau fundatiilor judetene apartinind Mitropoliei Olteniei. „Pachetele constau in alimente pentru Pasti: oua, cozonaci, zahar, carne. Miine (astazi – n.r.) vor fi organizate o serie de actiuni la Teatrul Liric din Craiova, la Mitropolia Olteniei, la Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Dolj si chiar la consiliul judetean. Incepind cu ora 11.30, la Teatrul Liric se va desfasura un spectacol folcloric la care pot participa toti cei care doresc“, a mentionat Virgil Dragomirescu, director executiv al DDFSS Dolj. Valoarea totala a darurilor se ridica la peste 100 de milioane de lei, bani obtinuti prin intermediul sponsorilor sau coletelor primite de Asociatia „Vasiliada“.


Aderarea României la UE, sarbatorita de slatineni


Semnarea tratatului de aderare a României la Uniunea Europeana a fost marcata ieri in municipiul Slatina, printr-o serie de manifestari cultural-educative. Acestea au debutat pe platoul din fata prefecturii, unde s-a desfasurat un ceremonial militar si religios. Autoritatile au asistat la inaltarea drapelului albastru cu stelute galbene in timp ce se intona imnul Uniunii Europene. La eveniment au participat oficialitati ale judetului, personalitati, cadre militare din Garnizoana Slatina, precum si reprezentantii institutiilor descentralizate. Oficialitatile judetului au rostit alocutuini, apoi a urmat un program artistic pe tema aderarii organizat de elevii Palatului Copiilor din Slatina si de Ansamblul Artistic „Plaiurile Oltului“ al consiliului judetean. Cetatenii aflati in preajma sediului Prefecturii Olt la ora derularii manifestarilor au primit pliante despre importanta semnarii de catre România a tratatului de aderare la UE. Actiuni in cinstea semnarii tratatului de aderare au avut loc si in celelalte orase din judet.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version