24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Cerere in casatorie la inaltime


Un profesor din Africa de Sud a ales o maniera cu totul deosebita de a-si cere logodnica in casatorie. Cu pretextul ca trebuie sa faca niste poze cu Johannesburgul de la inaltime, sud-africanul si-a invitat logodnica la o plimbare cu elicopterul. Cind elicopterul s-a aflat deasupra terenului de sport de la liceul unde cei doi amorezi erau profesori, tinara a vazut cu uimire cum toti elevii si profesorii din scoala se grupasera, astfel incit de la inaltime se putea citi: „Vrei sa te casatoresti cu mine?“. Uimita, viitoarea mireasa a scapat aparatul foto din mina. „A fost o surpriza uriasa. Am spus imediat «Da»“, a declarat ea mai tirziu jurnalistilor de la Sunday Times. Cind pilotul a auzit raspunsul afirmativ al profesoarei, el a fluturat un stegulet alb, iar literele umane au inceput sa aplaude.


Un afgan si-a ucis fiica pe care o suspecta de adulter


Un afgan si-a ucis fiica pe care o suspecta de adulter, au anuntat duminica un politist si un responsabil politic, dezmintind faptul ca tinara ar fi fost ucisa cu pietre. Mohammed Aslam si-a ucis fiica, Amina, in satul Gazan, situat in provincia Badakhshan, la aproximativ 300 de kilometri nord-vest de Kabul. Mai multe ziare locale si posturi de televiziune anuntasera ca femeia a fost ucisa cu pietre dupa ce satenii au gasit-o cu un alt barbat decit sotul sau. Politistii au declarat insa ca Mohammed Aslam a actionat singur. „La fundamentalistii si extremistii din acesta regiune astfel de lucruri nu sint imposibile. Stiu insa ca fata nu a fost ucisa cu pietre“, a declarat Shah Jahan Noori, seful politiei provinciale, pentru Associated Press.


Viceguvernatorul Haji Shamsul Rahman a precizat ca Amina, dupa ce a trecut pe la amantul sau, a fost chemata de tatal ei, Mohammed Aslam, care, dupa ce a inchis-o in casa, s-a dus sa cheme mai multi vecini ca sa vada cum isi ucide fiica. „Potrivit informatiilor noastre, tatal Aminei, cuprins de rusinea pe care i-a provocat-o acesta deoarece si-ar fi inselat sotul, a ucis-o“, a precizat Haji Shamsul Rahman. El nu a precizat modul in care Amina a fost omorita. Potrivit sefului politiei provinciale, o femeie a fost ucisa cu pietre in satul Gazan in anii ’90, cind talibanii se aflau la putere in cea mai mare parte a Avganistanului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS