17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSapte salariati ai Ambulantei Gorj, in vizorul procurorilor

Sapte salariati ai Ambulantei Gorj, in vizorul procurorilor

Sapte salariati ai Serviciului de Ambulanta Gorj s-au aflat sau se mai afla in vizorul organelor penale de ancheta. O parte dintre acestia au fost trimisi in judecata sau chiar sanctionati, dar, potrivit noului director al Ambulantei Gorj, Nicolae Serban, toti lucreaza in continuare in cadrul unitatii. In timp ce salariatii Serviciului de Ambulanta au acumulat dosare penale, activitatea unitatii a ajuns la un pas de colaps, institutia fiind in pericol de a nu mai avea bani pentru combustibil.


Fosta directoare a Serviciului de Ambulanta Gorj, Ana Duma, are cele mai multe dosare penale – patru, in unele dintre acestea fiind trimisa in judecata, iar in celelalte cercetarea penala nu s-a incheiat. Ana Duma a fost trimisa in judecata, alaturi de Ion Ghinoiu, referent in cadrul Serviciului de Personal, de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Acestia au fost gasiti vinovati pentru angajarea ilegala a doi soferi, care nu aveau vechime. Ana Duma mai este cercetata, pentru luare de mita, in alt dosar, in care Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj si-a declinat competenta la PNA Craiova. Fosta sefa a Ambulantei Gorj a fost reclamata organelor de cercetare penala ca ar fi cerut bani sau bunuri pentru a angaja mai multe persoane. De asemenea, inca un dosar penal in care este cercetata Ana Duma se afla in curs de urmarire penala la Parchetul Gorj, pentru comiterea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta. Potrivit conducerii Parchetului Gorj, Ana Duma a mai fost cercetata pentru luare de mita, in anul 2002, intr-un dosar in care s-a dispus neinceperea urmaririi penale.


Un angajat al Ambulantei, amendat pentru fals in declaratii


Alt angajat al Serviciului de Ambulanta, Cristinel Aldescu, a fost cercetat in doua dosare penale, intr-unul dintre ele fiind sanctionat cu amenda administrativa pentru comiterea infractiunii de fals in declaratii. Cristinel Aldescu a mai fost cercetat, in alt dosar, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals, dar anchetatorii au dispus neinceperea urmaririi penale.


Marius Giurea, sofer pe ambulanta, a fost cercetat pentru delapidare, dar procurorii au dat solutie de neincepere a urmaririi penale. Roxana Hotoboc, fosta directoare interimara a Ambulantei si sefa de serviciu, a fost anchetata penal pentru abuz in serviciu. In cazul acesteia s-a dispus, in urma cu un an, tot neinceperea urmaririi penale.


Toti lucratorii Ambulantei care au avut de-a face cu legea sint in activitate


Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj, Aristica Morosanu, alti doi angajati ai Serviciului de Ambulanta au avut de-a face cu legea. Ion Driga, merceolog, a ridicat marfa de la firma DASERAMA, dar nu a inregistrat-o in contabilitate, acest caz facind obiectul a doua dosare penale. Si contabila-sefa a Ambulantei, Elena Pirvulescu, a fost trimisa in judecata pentru o serie de nereguli financiare.


Nicolae Serban, noul director al Serviciului de Ambulanta Gorj, spune ca toti cei care au avut de-a face cu legea isi desfasoara in continuare activitatea in cadrul institutiei: „Lucreaza tot la Serviciul de Ambulanta. Sint momente cind nu mai stiu in cine sa am incredere“.


Soferul ambulantei acorda primul ajutor


In timp ce salariatii Serviciului de Ambulanta Gorj au acumulat numeroase dosare penale, activitatea unitatii a avut de suferit. Noul director, Nicolae Serban, spune ca pe ambulantele care apartin celor patru centre de sanatate din judetul Gorj nu este nici un asistent medical care sa acorde primul ajutor, conducatorul auto fiind cel care intervine in situatiile de urgenta: „La centrele de sanatate din localitatile Tirgu Logresti, Capreni, Tismana si Matasari nu avem asistent medical, ci doar sofer, care merge singur chiar si la cazurile urgente. Nu avem bani pentru a angaja sau suplimenta numarul de angajati“. La cele patru substatii ale Serviciului de Ambulanta Gorj nu exista decit un medic, care, culmea, lucreaza in ture. „Nu este posibil sa lucreze in ture, acest lucru presupune sa fie schimbat de alt medic. Trebuie sa se modifice acest program de lucru si trebuie gasite solutii, pentru ca nu se poate lucra in acest fel“, a spus Nicolae Serban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS