8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ponta, multumit de rezultatul alegerilor din PSD

Victor Ponta, multumit de rezultatul alegerilor din PSD

• Liderul TSD, Victor Ponta, sustine ca alegerea lui Miron Mitrea in functia de secretar general al PSD este nestatutara, dar nu va contesta rezultatul alegerilor • Presedintele PSD Gorj, Florin Circiumaru, crede ca nu mai exista tovarasi in PSD


Pesedistii gorjeni au salutat alegerea lui Mircea Geoana in functia de presedinte al Organizatiei Centrale. Delegatii PSD din Gorj, care au fost prezenti la Congresul de la Bucuresti, nu au stat prea mult pe ginduri si au adus laude noii conduceri a partidului. Cu toate acestea, inainte de alegeri, fie s-au abtinut sa faca aprecieri, fie au pledat in favoarea revenirii in partid a lui Ion Iliescu, fostul presedinte. Daca inainte de Congres, presedintele PSD Gorj, Florin Circiumaru, s-a ferit sa precizeze pe cine va sustine, Victor Ponta a vorbit in permanenta la superlativ despre instalarea lui Ion Iliescu la conducerea PSD. Declaratiile liderului TSD au variat insa si in functie de jocurile de culise, iar acestea nu i-au fost deloc favorabile, mai ales ca Adrian Nastase l-a contrat de fiecare data cind a avut ocazia. Un astfel de moment s-a petrecut la Tirgu Jiu, in cadrul Conferintei Judetene, cind Victor Ponta si-a anuntat candidatura la functia de secretar general al partidului. Nastase i-a taiat elanul si a spus ca mai potrivit pentru postul respectiv ar fi Ioan Rus.


Ponta considera alegerea lui Mitrea ca nestatutara


Deputatul de Gorj, Victor Ponta, a declarat ca nu va contesta alegerea lui Miron Mitrea in functia de secretar general, chiar daca nu s-a produs conform statutului PSD, adica sa intruneasca 50% plus 1 din voturile delegatilor prezenti la Congres. „Doua treimi sint multumit de rezultatul alegerilor. E bine ca a iesit asa cum a iesit, cu Mircea Geoana presedinte. Eu am sperat ca va iesi tripleta Geoana – Nastase – Ponta, dar e bine si asa. Eu am fost la 100 de voturi in spatele lui Mitrea. Nu se poate spune ca tinerii nu au ce cauta in fruntea partidului. Eu oricum sint vicepresedinte prin statut, fiind presedinte al TSD. Trebuia sa iasa cu jumatate plus unu din voturi, dar pina la urma era normal sa fie asa. Nu se putea repeta scrutinul, intrucit plecasera delegatii. A fost o problema organizatorica. Nu stiu ce se va intimpla cu Ion Iliescu – asta o sa decida noua conducere… Nu se pune problema sa plec din PSD, nu este supararea asa de mare“, a declarat deputatul Victor Ponta, membru al filialei judetene Gorj a PSD.


Florin Circiumaru, liderul PSD Gorj, a declarat ca era normala alegerea lui Geoana, insa nu a vrut sa dezvaluie cu cine a votat. „Eu nu le-am impus delegatilor de la Gorj cu cine sa voteze. E foarte bine ce s-a intimplat. Era previzibil. Toata lumea vorbea de reforma in PSD si prin votul respectiv s-a facut un pas in aceasta directie. Nu poti sa schimbi acum tot dintr-o data. Noua ne pare rau ca nu a iesit Victor Ponta, dar asta este. Eu zic ca nu mai exista tovarasi in partid. Acum, domnul Iliescu este membru – vom vedea ce va face in continuare“, a precizat Florin Circiumaru, care pe 30 aprilie va pleca intr-o delegatie in Japonia, fiind invitat in calitate de primar al municipiului Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS