8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 700 de milioane de lei pentru saraci si bolnavi

Aproximativ 700 de milioane de lei pentru saraci si bolnavi

Aproximativ 40 de familii care au solicitat ajutor de urgenta Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj vor intra, la sfirsitul acestei saptamini, in posesia banilor. Ministerul Muncii a aprobat acordarea unor sume importante persoanelor care au solicitat ajutoarele pentru repararea locuintelor distruse in urma intemperiilor, dar si pentru cazuri medicale grave.


„Desi o parte din ajutoarele de urgenta solicitate de oamenii nevoiasi din judet ar trebui sa le acorde consiliile locale, de citiva ani, acestea nu mai ofera nici un fel de sprijin pentru saraci si bolnavi. Saptaminal, Directia Muncii primeste zeci sau chiar sute de petitii de la persoane nevoiase, ale caror case au fost distruse in urma incendiilor, dar si a calamitatilor naturale. Avem si cereri de la parinti ai caror copii sint grav bolnavi si ar avea nevoie de sume importante de bani, pentru a merge la specialisti pentru consultatii sau operatii. O echipa din cadrul Directiei Muncii, Departamentul de monitorizare, se deplaseaza la adresa mentionata, unde realizeaza ancheta sociala. Mai primim solicitari pentru acordare de sprijin material unor persoane virstnice care au acumulat datorii mari la intretinere si care risca sa fie evacuati in orice moment“, a mentionat Virgil Dragomirescu, director executiv al DDFSS Dolj.


Ministerul Muncii a aprobat pentru judetul Dolj acordarea a 14 ajutoare de urgenta in valoare de 235 de milioane de lei, pe baza Legii nr. 416, pentru calamitati si incendii, 14 ajutoare, in valoare de 285 de milioane de lei, pentru batrini cu datorii mari la intretinere, si zece ajutoare, in valoare de 175 de milioane de lei, pentru cazuri medicale grave. „Fiecare persoana care a solicitat bani pentru probleme medicale a primit intre zece si 30 de milioane de lei. In majoritatea cazurilor, este vorba despre bolnavi de cancer si copiii. Un caz cu totul special este al unei familii din comuna Argetoaia, judetul Dolj, care are cinci copii, toti fiind paralizati“, a mai spus Dragomirescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS