6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste jumatate dintre fostii sau actualii primari gorjeni, cercetati penal

Peste jumatate dintre fostii sau actualii primari gorjeni, cercetati penal

• 41 de actuali sau fosti primari sint cercetati penal de Parchetul Tirgu Jiu • Campionul sesizarilor penale este primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru • Alti primari sint cercetati de PNA


Mai mult de jumatate dintre actualii sau fostii primari gorjeni sint cercetati penal de procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu. Din cei 70 de edili, 41 au dosare inregistrate pe numele lor. Majoritatea alesilor locali sint cercetati pentru infractiuni de abuz in serviciu la Legea fondului funciar, precum si pentru fals si uz de fals. Campion la dosare penale este primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru (PSD), care este cercetat in patru cauze. De asemenea, potrivit conducerii Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu, Primaria Tirgu Jiu apare si ea in alte doua dosare penale. In topul primarilor cercetati penal urmeaza edilul comunei Runcu, Nicolae Caramete, care are trei dosare, primarul orasului Bumbesti-Jiu, Ion Stanculete, si fostul primar al orasului Tismana, Ion Luculescu, cu cite doua dosare penale. Primarii localitatilor Arcani si Stanesti, Daniel Drumen, respectiv Vasile Pirvulescu, au la rindul lor dosare penale.


Prim-procurorul Parchetului Tirgu Jiu, Dumitru Bocsan, a spus ca toate dosarele sint in faza de cercetare. Numarul fostilor sau actualilor primari judecati ar putea fi mult mai mare, daca tinem cont ca si la Parchetele de pe linga Judecatoriile Tirgu Carbunesti, Novaci si Motru sint inregistrate dosare penale care ii vizeaza pe alesii locali.


Primari gorjeni in vizorul PNA


In afara de cei amintiti, alti citiva primari sint cercetati de PNA pentru infractiuni de coruptie. Primarul localitatii Telesti, Constantin Draghici, este cercetat pentru luare de mita. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi primit un fazan de la un cetatean care avea de rezolvat o problema. Primarul orasului Turceni, Ion Dumitrascu, este cercetat de PNA pentru modul in care au fost atribuite anumite lucrari din banii publici. Primarul orasului Tirgu Carbunesti, Critian Toader Pasti, se afla si el in vizorul PNA, dupa ce Corpul de Control al prefecturii a descoperit numeroase nereguli in ceea ce priveste modul de atribuire si de realizare a unor lucrari. Cristian Toader Pasti spune ca nu este vinovat si ca ii va da in judecata pe reprezentantii Corpului de Control.


2.500 de dosare penale, inregistrate la Parchetul Tirgu Jiu


De la inceputul anului si pina acum, la Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu au fost inregistrate peste 2.500 de dosare penale si 820 de plingeri si reclamatii. Procurorii au de solutionat un numar foarte mare de dosare, unii dintre ei avind de rezolvat chiar si 1.000 de dosare pe parcursul unui an de activitate.


In plus, procurorii de la Parchetul Tirgu Jiu au inregistrat, de la inceputul anului, peste 800 de audiente din partea cetatenilor care au reclamat ilegalitati privind punerea in posesie si revizuirea unor sentinte penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS