17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMieii nu vor fi taiati in pietele din Slatina

Mieii nu vor fi taiati in pietele din Slatina

Autoritatile municipiului Slatina au luat decizia de a interzice sacrificarea mieilor in pietele din oras. Primarul Darius Vilcov a stabilit ca, in perioada 25 aprilie-1 mai, comercializarea mielor sacrificati sa se faca numai in pietele „Zahana“ si „Fratii Buzesti“, in spatii special amenajate. In ceea ce priveste mieii vii, acestia se vor putea vinde numai in tirgul de pe str. Tudor Vladimirescu, care se va deschide pe 28 aprilie.


Sacrificarea mieilor in scopul comercializarii va fi interzisa pe raza municipiului, cu exceptia a doua abatoare, autorizate de Directia Sanitar-Veterinara. Vinzatorii de miei vor avea obligatia sa se prezinte la circumscriptiile pentru controlul alimentelor din cele doua piete slatinene, unde vor prezenta certificatul de atestare a proprietatii si certificatul sanitar-veterinar, eliberate de primaria si de circumscriptia sanitar-veterinara din localitatea de domiciliu.


Stampila de control a autoritatilor va fi aplicata numai dupa verificarea documentelor. In cazul in care cetatenii cumpara miei vii pentru a-i sacrifica in gospodariile proprii, acestia au obligatia de a obtine de la medicul veterinar un certificat care sa ateste ca produsul este bun pentru consum. Autoritatile avertizeaza ca incalcarea acestor dispozitii se va sanctiona potrivit legislatiei in vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS