12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatii CFR au scurtat greva ca sa vinda bilete

Angajatii CFR au scurtat greva ca sa vinda bilete

Ceferistii din intreaga tara au participat ieri-dimineata la o greva de avertisment. Timp de doua ore, in intervalul 7.00 – 9.00, circulatia trenurilor a fost oprita, iar la ghiseele din gari si halte nu s-au vindut bilete. Feroviarii au dorit astfel sa-si exprime protestul fata de decizia guvernului de a le ingheta salariile. Pe lista de revendicari a ceferistilor se afla marirea salariilor cu 10,7%, acordarea a cite 20 de tichete de masa tuturor salariatilor din sistem si imbunatatirea conditiilor de lucru. Grevistii au amenintat cu declansarea grevei generale imediat dupa Paste, in cazul in care avertismentul lor nu va fi luat in considerare.


In Gara Craiova, greva feroviarilor a afectat circulatia a aproximativ 60 de trenuri, care au ajuns la destinatie cu zeci de minute intirziere. Geamurile garii erau ticsite cu anunturi, iar calatorii erau avertizati in permanenta, prin statia de amplificare din gara, de protest, dar si de posibilitatea de a le fi returnati banii pe biletele rezervate. Cei mai afectati de greva feroviarilor au fost navetistii, care au fost nevoiti sa faca autostopul sau sa mearga cu autobuzul.


Protestul nu a decurs insa ca la carte. Cu o jumatate de ora inainte de expirarea timpului alocat, din cauza aglomeratiei de la ghisee, angajatii CFR din Gara Craiova au fost nevoiti sa incheie greva si sa inceapa vinzarea biletelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS