22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlocatii complementare acordate dupa ureche

Alocatii complementare acordate dupa ureche

Reprezentantii primariilor din comunele doljene Maglavit si Cetate au fost sanctionati de Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj din cauza neregulilor descoperite in dosarele beneficiarilor de alocatii complementare. Inspectorii DDFSS au constatat ca la majoritatea celor carora li se acordau aceste alocatii nu se efectuasera anchetele sociale prevazute sa fie realizate periodic, la sase luni, si ca acestia nu depusesera la dosare adeverintele scolare ale copiilor, pentru a face dovada ca urmeaza cursurile unei institutii de invatamint.


„Am descoperit ca in multe dosare pentru solicitarea alocatiei complementare nu erau depuse livretele de familie, care, desi au fost distribuite primariilor, nu au ajuns la beneficiari. Anchetele sociale nu erau datate, ceea ce incrimineaza oficialitatile comunelor“, a spus Virgil Dragomirescu, director executiv al DDFSS Dolj.


Pentru neregulile descoperite, reprezentantii primariilor celor doua comune vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre doua si cinci milioane de lei. Actiunile de verificare a dosarelor pentru acordarea alocatiilor complementare au continuat in comuna Pielesti, unde DDFSS Dolj a inregistrat de asemenea diferite nereguli. Toate dosarele pentru alocatii complementare descoperite incomplete vor fi sistate de la plata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS