27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

Inspector de la Autoritatea Rutiera, retinut de PNA pentru luare de mita


Procurorii Sectiei I de Combatere a Infractiunilor de Coruptie din cadrul Parchetului National Anticoruptie au dispus ieri retinerea pentru 24 de ore si punerea in miscare a actiunii penale fata de Nicolae Sirbu, inspector in cadrul Autoritatii Rutiere Române, sub aspectul savirsirii infractiunii de luare de mita. Sirbu a fost surprins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea suma de 1.000 de euro, ca prima rata a mitei pretinse angajatului unei societati comerciale. Din probele administrate in cauza, anchetatorii au stabilit faptul ca inspectorul, in calitate de functionar cu atributii de control in cadrul Autoritatii Rutiere Române, a pretins suma de 50 de milioane de lei, pentru a nu aplica o amenda in cuantum de 150 de milioane de lei unei societati comerciale si pentru a nu suspenda licenta de transport a acestei firme. Nicolae Sirbu urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunerea luarii masurii de arestare preventiva.


Nou sef la ITM Dolj


 


Dupa schimbarile de directori care au avut loc la citeva institutii din Craiova, saptamina aceasta a venit rindul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj. Mihai Mohora, inspector- sef al inspectoratului, care a indeplinit aceasta functie timp de cinci ani, a cerut sa fie inlocuit. Cel putin aceasta este varianta oficiala, el continuind sa lucreze in cadrul institutiei, insa pe postul de inspector sef adjunct, pe protectia muncii, sectia securitate si sanatate in munca. Pina la scoaterea la concurs a locului vacant, interimatul va fi asigurat de celalalt inspector sef adjunct, Dinu Dracea.


Nedelescu a verificat asfaltul cu termometrul


Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a verificat ieri societatile care toarna asfalt pe drumurile din Craiova. Pentru a fi sigur ca firmele in cauza respecta normele de lucru impuse de lege, acesta a luat la el si un termometru ca sa verifice daca temperatura de asfaltare este cea corecta, adica de peste 120 de grade. Desi au fost controlate toate cele sase firme care realizeaza lucrarile, nu au fost descoperite nereguli. „Am intreprins actiunea, pentru a ne asigura ca sint respectate toate conditiile tehnologice. Din acest motiv, cind a plouat, nu i-am lasat sa continue lucrarile, pentru a nu afecta calitatea muncii lor“, a mentionat Nedelescu.


Furt de gazolina la Berbesti


Doi hoti au cazut in plasa politistilor, dupa ce au fost surprinsi in trafic transportind gazolina. I.D., de 31 de ani, din Sinesti, si R.M., de 35 de ani, din Berbesti, aveau asupra lor 500 de litri de combustibil, fara a poseda insa documente legale care sa ateste provenienta lui. Cantitatea de gazolina descoperita a fost confiscata si predata Schelei de Extractie Ticleni – Parc Alunu. Cei doi indivizi au fost sanctionati contraventional cu cite zece milioane de lei.


Transportatori fara licenta amendati de politistii slatineni


Lucratori din cadrul Politiei Slatina au efectuat, zilele trecute, o noua actiune de depistare a soferilor care efectueaza transport de persoane fara sa detina licenta pentru aceasta activitate. Politistii au avut in vizor zonele frecventate de transportatori de persoane, respectiv strazile Tudor Vladimirescu si Aleea Oltului. Au fost controlate 101 autovehicule, prilej cu care au fost aplicate 46 de amenzi, in valoare de peste 600 de milioane de lei. Au fost depistati opt soferi care efectuau periodic curse pe diverse rute din judet fara sa aiba licenta. Nicolae Caramizaru, seful Politiei Slatina, a spus ca astfel de activitati vor fi intensificate in perioada urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS