12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirmele din Craiova, neinteresate de amenajarea locurilor de joaca

Firmele din Craiova, neinteresate de amenajarea locurilor de joaca

La licitatie a participat doar o societate


In urma numeroaselor plingeri legate de starea deplorabila a locurilor de joaca, municipalitatea a organizat ieri o licitatie pentru amenajarea acestor zone. Desi mai multe firme au fost anuntate de primarie, doar una s-a prezentat. In aceste conditii, autoritatile locale au aminat licitatia peste zece zile. Daca nici la noul termen nu vor aparea firme interesate, lucrarile vor fi date firmei care se va prezenta. Una dintre conditiile obligatorii se refera la detinerea unei acreditari din partea ISCIR, pentru dovada calitatii executiei. Suma care urmeaza sa fie utilizata pentru amenajarea si dotarea locurilor de joaca este de doua miliarde de lei. „Noi avem planificate sa renovam 25-30 de spatii, insa vom vedea care este suma solicitata de parteneri. Exista foarte multe improvizatii care trebuie inlaturate, pentru a nu provoca accidente“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Vinovata de starea actuala a locurilor de joaca este vechea conducere a primariei, care nu a investit bani in acest gen de proiecte. In prezent, autoritatile locale sint obligate sa aloce anual bani de la bugetul local, pentru a amenaja toate spatiile de joaca din Craiova.


„Va pot spune cu siguranta ca, din lunile urmatoare, copiii se vor putea juca in spatii frumos amenajate, care nu prezinta nici un risc“, a incheiat Nedelescu.


Tot ieri, primaria a mai organizat licitatie si pentru fabricarea si montarea de bancute in oras. Sase firme si-au prezentat ofertele. Adjudecarea contractului se va face marti, din bugetul local fiind alocat un miliard de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS