3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul Marian Jean Marinescu nu incalca Legea anticoruptie

Deputatul Marian Jean Marinescu nu incalca Legea anticoruptie

Grupul de Investigatii Politice (GIP) a dat publicitatii un comunicat in care a prezentat numele a 18 parlamentari care incalca Legea anticoruptie. Numai ca GIP, care vrea sa fie o asociatie care sa realizeze anchete si analize referitoare la oamenii politici din România si care sa monitorizeze activitatea institutiilor publice si modul in care acestea administreaza banii publici, nu cunoaste legislatia in vigoare. GIP nu a facut altceva decit sa intre pe site-urile Camerei de Comert si sa caute numele parlamentarilor care figureaza la diferite societati comerciale.


Printre numele prezentate in comunicat era si cel al deputatului PD de Dolj, Marian Jean Marinescu. Acesta figura ca administrator la SC ALTUR SA Slatina. Pe 14 decembrie 2004, deputatul de Dolj si-a depus demisia din functia detinuta la societatea slatineana pe motiv de incompatibilitate. Dupa ce cererea de demisie a fost inregistrata sub nr. 1.287, Consiliul de Administratie a dispus inlocuirea lui Marian Jean Marinescu cu inginerul Ion Lupescu, incepind cu luna ianuarie 2005. Aceasta inlocuire a fost transmisa, conform Legii nr. 297/2004 si Regulamentului CNVM nr. 2/1996, atit la Bursa de valori Bucuresti, cit si la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.


Pe site-ul Camerei de Comert nu a fost facuta modificarea deoarece descarcarea de gestiune a unui administrator al Consiliului de Administratie se face de catre Adunarea Generala a Actionarilor la aprobarea bilantului.


Dupa cum a anuntat conducerea SC ALTUR SA Slatina, Adunarea Generala a Actionarilor de incheiere a anului financiar 2004 va avea loc pe 28/29 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS