5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerciantii din Tirgul Romanesti vor face greva in fata primariei

Comerciantii din Tirgul Romanesti vor face greva in fata primariei

Viceprimarul Craiovei, Sorin Iordache, a hotarit ca zona din Tirgul Romanesti in care se vind piese auto second hand sa fie desfiintata. De la 1 mai, angajatii Administratiei Pietelor si Tirgurilor impreuna cu cei ai Politiei Comunitare vor interzice celor care doresc sa vinda astfel de obiecte accesul in tirg.


„Nu se poate continua asa! In primul rind, este in primejdie cel care cumpara acele piese, deoarece vinzatorii nu au nici un fel de garantie. In al doilea rind, comerciantii nu pot dovedi de unde le au. Pot sa le fure si sa le aduca in tirg la vinzare. Este un comert ilegal, asa ca trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a nu mai incuraja desfasurarea lui. Au venit in audienta citeva persoane pentru a ma convinge sa fac un compromis, insa le-am explicat ca nu este posibil. Am primit si plingeri din partea citorva craioveni care locuiesc linga tirg si care sint deranjati de zgomotele infernale facute de cei care dezmembreaza masinile“, a declarat Sorin Iordache.


„Viata in afara biroului este foarte grea“


Decizia a fost imediat contestata, cum era si normal, de zecile de comercianti. Acestia sustin ca autoritatile locale le vor refuza astfel unica modalitate de cistig, iar ei vor ajunge pe drumuri. Oamenii au hotarit sa initieze un protest in fata primariei.


„Unii dintre noi vind in tirg de sapte – opt ani si dintr-o data o sa ramina fara nici un venit. Noi platim deja pe zi cite 30.000 – 40.000 de lei, in functie de spatiul ocupat. Daca vor mai mult, pot sa ne introduca inca o taxa lunara. Si ii intelegem chiar daca decid sa ne mute in alt loc. Sa faca tot ce vor ei, dar sa nu ne ia piinea de la gura. In cazul in care chiar nu gasesc nici o modalitate pentru a ne permite si noua sa ne desfasuram activitatea, vom face greva in fata primariei. Nu cred insa ca asta ii va conveni lui Solomon. Oricum, Iordache trebuie sa inteleaga ca viata in afara biroului este foarte grea“, a spus Petrica Cristoiu.


Conducerea Administratiei Pietelor si Tirgurilor Craiova saluta initiativa primariei. Comertul ilegal, asa cum il numeste Gheorghe Calinoiu, directorul institutiei, trebuie oprit cu orice pret. „Daca vor sa protesteze sa o faca. Noi nu vrem sa incalcam legea. Ei nu au certificate de calitate si este in interesul cetateanului ca ei sa nu mai vinda acolo“, a incheiat Calinoiu.


Propunerea viceprimarului va trebui insa avizata de membrii consiliului local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS