14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Prime salariale pentru cadrele medicale


Toti salariatii Spitalului de Urgenta Craiova vor primi luna aceasta cel de-al treisprezecelea salariu. Potrivit conducerii unitatii sanitare, aproximativ 60% dintre angajati au primit inca de luna trecuta prima salariala cuvenita, ceea ce constituie un eveniment – mai ales pentru cadrele medicale, obisnuite sa primeasca aceste drepturi banesti numai dupa ce recurg la amenintari cu greva. „Ne-am putut permite sa acordam acum cel de-al treisprezecelea salariu, pentru ca in primul trimestru spitalul a avut realizari“, a precizat conf. dr. Florin Petrescu, directorul Spitalului de Urgenta Craiova.


Subventii de doua miliarde pentru achizitionarea de tractoare


Producatorii agricoli din judetul Gorj au la dispozitie, anul acesta, doua miliarde de lei pentru subventionarea achizitionarii de tractoare agricole si 500 de milioane de lei pentru cumpararea utilajelor agricole. De aceste subventii vor beneficia producatorii agricoli care nu acceseaza programe similare cu finantare externa. Statul va subventiona prin acest program 45% din valoarea utilajelor achizitionate. Pentru cumpararea unui tractor de 475 de milioane de lei, producatorul primeste o subventie din partea statului de aproximativ 213 milioane. Reprezentantii Directiei Agricole au precizat ca nu exista un termen-limita pentru depunerea cererilor in vederea acordarii acestor subventii. Directorul Directiei Agricole Gorj, Petre Ecobici, a precizat ca, pina in prezent, nu a primit nici o solicitare pentru achizitionarea de tractoare subventionate.


A parasit locul accidentului


Un tinar din Slatina este cercetat de politisti pentru producerea unui accident rutier si pentru parasirea locului faptei. Alin Stefan Cirnariu, de 19 ani, a produs accidentul in timp ce conducea autoturismul tatalui sau, o Dacia 1310. Pentru ca nu a acordat prioritate de trecere, tinarul l-a accidentat pe Liviu Stanca, de 36 de ani, care se angajase regulamentar in traversarea strazii. Dupa producerea incidentului, conducatorul auto a parasit locul faptei, dar a fost identificat de politisti dupa doua ore, cind se afla la domiciliul sau. Victima a fost internata la Spitalul Judetean din Slatina. Cercetarile continua.


Puf a fost accidentat de prietenul sau beat


Catalin Radu Draghia, de 24 de ani, din orasul Corabia, conducea, in noaptea de 18 spre19 aprilie, un autoturism Dacia 1310, cind, la un moment dat, a pierdut controlul asupra autovehiculului si a intrat in coliziune cu doua autoturisme parcate regulamentar: o Dacia 1310, proprietatea lui Oprea Gherea, din comuna Dabuleni-Dolj, si o Dacia Nova, proprietatea lui Valentin Torba, din Orlea. Potrivit primelor cercetari, accidentul ar fi avut loc pe fondul consumului de bauturi alcoolice si a neatentiei in conducere. In urma impactului, au fost raniti autorul accidentului, Catalin Radu Draghia, precum si Iulian Puf, de 21 de ani, tot din Corabia. Ambele victime au fost internate la Spitalul orasenesc din localitate. Politistii continua cercetarile, urmind a fi luate masurile legale.


Tirg national de turism la Craiova


Sindicatul Studentilor Economisti (SSE) va organiza la Craiova, in perioada 20-21 aprilie, Tirgul national de turism „Turistud 2005“. In prima etapa, vor fi prezentate firmele participante, iar in cea de-a doua va avea loc tirgul. Publicul-tinta il reprezinta studentii care, in cea mai mare parte, nu isi pot permite sa apeleze la agentiile de turism din cauza preturilor practicate. De asemenea, se urmareste determinarea firmelor specializate in acest domeniu de a crea oferte speciale pentru studenti. Daca editia se va desfasura conform planului stabilit, SSE intentioneaza sa organizeze o noua editie a tirgului in luna noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS