15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReprezentantii craiovenilor - suparati pe alesii locali

Reprezentantii craiovenilor – suparati pe alesii locali

Membrii Consiliului Consultativ Cetatenesc (CCC) considera nesatisfacatoarea munca desfasurata de executivul Primariei Craiova. La intilnirea de saptamina trecuta, membrii CCC s-au declarat nemultumiti de reactiile lente pe care le are municipalitatea.


„Sarcina noastra este sa le aducem la cunostinta toate problemele cu care se confrunta craiovenii. Cu toate ca ne ducem la bun sfirsit sarcinile, ei nu rezolva nici o problema. Ba ne spun ca nu au bani, ba ca problema prezentata nu poate fi rezolvata in viitorul apropiat. Desi fiecare se implica, roadele muncii noastre nu se vad. Ii indemnam pe oameni sa ne spuna pasurile lor, pentru a le prezenta primariei. Cind vad ca nici o problema nu a fost rezolvata, oamenii isi schimba atitudinea fata de noi“, a spus un membru al CCC.


Consiliul Consultativ Cetatenesc a fost infiintat la sfirsitul anului 2004, in vederea unei mai bune colaborari cu craiovenii. Desi au mai avut altercatii cu functionarii din primarie, la ultima intrunire membrii CCC au fost revoltati pentru ca problemele semnalate de ei nu se rezolva. Reprezentantii autoritatilor locale sustin ca oamenii cer, in loc sa vina cu propuneri.


„Sint ajutati in masura posibilitatilor. Pentru a evita astfel de situatii, au fost invitati si la dezbaterea de buget pe anul 2005. Atunci au fost pusi la curent cum se vor investi banii. La primarie se primesc intr-o zi sute de reclamatii in legatura cu o problema. Important este ca ei sa faca o ierarhizarea a problemelor din cartierul de care se ocupa, pentru a le raporta pe cele care necesita rezolvare rapida“, a precizat Elvira Stancu, directoarea Directiei Relatii cu Publicul.


Membrii CCC au solicitat primariei sa fie imputerniciti pentru a putea aplica amenzi, daca vor constata ca este incalcata legea. Ideea a fost respinsa de municipalitate. Acestia vor putea da insa somatii, pe baza legitimatiilor, apoi trebuie sa avizeze Corpul de Control daca situatia persista. In prezent, sase functionari din primarie se ocupa de activitatea de control. Desi in organigrama adoptata pentru 2005 se suplimenta numarul acestora, din cauza deciziilor luate in februarie la nivel central, posturile au ramas vacante.


Alta problema s-a referit la alegerea unui presedinte, vicepresedinte, dar si secretar, desemnati pentru un an. Citiva membri au intervenit in numeroase rinduri pentru „aranjarea“ alegerilor. Conducatorii au fost alesi in aceeasi sedinta in care a trebuit sa voteze, fiind eliminata astfel posibilitatea de fraudare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS