15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenii saraci dau buzna la Centrul de Transfuzii din Slatina

Oltenii saraci dau buzna la Centrul de Transfuzii din Slatina

Locuitorii nevoiasi din judetul Olt au luat cu asalt Centrul de Transfuzii din Slatina. De trei ori pe an, respectiv de Paste, de Craciun si de Revelion, oltenii saraci incearca sa faca rost de banii care se dau drept „recompensa“ pentru donarea de singe. Multi dintre cei care apeleaza la aceasta modalitate de a obtine citeva sute de mii de lei sint someri, iar altii au venituri modeste. In aceasta ultima categorie se numara pensionarii. Potrivit angajatilor de la centrul de transfuzii, unii donatori vin de la zeci de kilometri departare. Altii au devenit clienti fideli ai centrului. Sint cunoscuti de personalul medical si deja stiu procedurile ce trebuie indeplinite. Vin, doneaza singe si obtin bonul valoric in suma de 300.000 de lei. Daca doneaza de cinci ori, bonul ajunge sa valoreze 600.000 de lei.


„Am doi copii. De unde sa fac rost de bani pentru mincare?! Mai lucrez eu pe la unul si pe la altul prin sat, dar nu gasesti mereu de munca. Noroc cu parintii, cu pensia lor, ca altfel nu stiu cum ar fi fost… Vin aici si mai «dau» si eu niste singe. Pina imi gasesc de lucru mai dureaza. Macar iau si eu niste bani si am ce pune pe masa de Paste“, a spus Marian Stroe, din comuna Vilcele.


Directoarea institutiei, dr. Veronica Grecioiu, a declarat ca, lunar, la centru se prezinta circa 400-450 de persoane ca sa doneze singe. De sarbatori insa, numarul lor creste semnificativ. „Acum este bine, dar anul trecut, prin vara, am avut unele probleme. In prezent am ajuns sa livram singe si la alte spitale din afara Oltului, cele din teritoriu au stoc suficient de la noi. Vara este mai dificil, dar, de sarbatori, cum este perioada actuala, nu exista probleme in acest sens“, a spus directoarea Centrului de Transfuzii din Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS