10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiriul Valea Satului ameninta gospodariile localnicilor din Brezoi

Piriul Valea Satului ameninta gospodariile localnicilor din Brezoi

• Malurile piriului Valea Satului risca sa se prabuseasca • Sarcina indiguirii malurilor este pasata de la o institutie la alta


Ultimele inundatii au avut loc la inceputul acestui an, cind, din cauza topirii zapezii, apele piriului Valea Satului au trecut de digurile din beton si au rupt malurile pina in apropierea caselor. Una dintre casele aflate in pericol apartine Ioanei Roman.


Ultima data, viitura a ajuns pina in apropierea gradinii acesteia.


„N-am mai vazut de peste 20 de ani apa atit de mare pe Valea Satului. Speram ca autoritatile sa faca ceva, pentru ca stam cu frica in sin. Daca va ploua, viitura va matura totul in cale. Cind au fost inundatiile, credeam ca ne ia apa cu totul. Piriul isi croieste singur albie daca nu se vor face lucrarile la timp. Doamne fereste, de alte inundatii“, a declarat Ioana Roman.


Nici Maria Andronie nu este intr-o situatie mai buna, apele piriului luind gardul care imprejmuia casa.


„In urma cu citeva zile, am reusit sa reparam gardul din beton. Nici nu vreau sa ma gindesc ce se va intimpla daca ploua din nou si se va umfla piriul“, a spus femeia.


Lucrarile de indiguire, pasate de la primar la Directia Apelor


Edilul orasului a spus ca reprezentantii SGA Olt, sucursala Vilcea, ar trebui sa se ocupe de indiguiri, dar pina in prezent n-au facut altceva decit sa-i dea un buldozer cu care sa amenajeze malurile piriului. Florentin Moldovan, reprezentantul SGA Olt, sucursala Vilcea, considera ca sarcina de amenajare a albiei piriului ii revine in cea mai mare parte edilului-sef al localitatii. In opinia sa, situatia nu este atit de grava precum spun localnicii. „Inundatiile s-au produs dupa ce am intocmit bugetul pentru 2005. Cred ca anul viitor vom putea include sumele necesare pentru amenajarea acestui piriu. Cu toate acestea, i-am trimis primarului din Brezoi un utilaj cu care sa faca indiguirile. Nu mi se pare normal sa arunce vina pe noi si sa spuna ca nu vrem sa facem, din moment ce nu spune la timp ca are probleme. Daca nu a spus la timp, inseamna ca lucrurile nu stau atit de rau. Ceea ce face primarul din Brezoi nu este altceva decit o denigrare a institutiei noastre“, este de parere Florentin Moldoveanu. Tot el a precizat ca situatia din Brezoi se regaseste in mai multe localitati, unde primarii s-au invatat sa intinda mina ca sa ceara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS