17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie cu trei copii a ajuns pe strada

O familie cu trei copii a ajuns pe strada

„Primarul Solomon ne-a sfatuit sa ducem copiii la orfelinat!“


O familie ramasa pe drumuri, impreuna cu cei trei copii, a venit in urma cu citeva zile la sediul redactiei Gazeta de Sud, solicitind sprijin din partea oamenilor. Parintii sint disperati si locuiesc impreuna cu micutii in una dintre uscatoriile blocului S 56 din cartierul craiovean 1 Mai. Ieri au primit insa somatie sa paraseasca si aceasta incapere. Baietelul, de numai citeva luni, are nevoie de consult de specialitate, dar parintii nu au posibilitati materiale. Nu au primit pina in prezent nici carnetele de asigurat ale copiilor.


Familia Dumitrica, din Craiova, a locuit, pina in urma cu citeva zile, pe strada Baraganului, nr. 25. Proprietarul insa a revendicat locuinta, iar cele cinci suflete au ajuns in strada. „Am stat cu chirie pina pe 8 aprilie. Am fost scosi in strada de proprietar, pentru ca acesta doreste sa vinda casa. De atunci, impreuna cu sotia, fetita de cinci anisori si gemenii, am locuit prin scarile blocurilor sau prin parcuri, pe banci, in zilele mai calduroase. Traim din mila oamenilor, care ne daruiesc cite o bucatica de piine si o farfurie cu mincare calda pentru fetita. Bebelusii ar trebui insa sa incepem sa ii hranim, dar nu avem cu ce“, a spus Constantin Dumitrica, tatal micutilor. Au cautat un adapost in care sa stea, cel putin temporar, au dormit chiar sub cerul liber. De citeva zile, prin bunavointa locatarilor din blocul S 56 din cartierul 1 Mai, locuiesc in uscatoria imobilului. „Ne-au permis sa stam in uscatorie doua – trei zile, dupa care ne-au spus ca sint nevoiti sa ne dea afara. Nu stim daca vom mai fi primiti in bloc. Nu stiu unde ne vom duce si ce vom face. Sintem disperati!“, a mai spus Constantin.


Unul dintre gemeni – suspect ca ar fi nevazator


Veniturile familiei sint ajutorul social de 790.000 de lei si alocatiile copiilor. Familia Dumitrica a povestit ca a mers de nenumarate ori in audienta la primarul si la prefectul Craiovei, insa nu a primit nici o solutie de rezolvare. „Dimpotriva, am mers sa ne plingem si noi domnului Solomon, dar a raspuns simplu ca nu sint locuinte! Ne-a propus insa sa dam copiii la orfelinat sau sa ii dam spre adoptie. Dar noi nu ne parasim copiii. Ei sint sufletele noastre si fara ei viata nu are nici un rost! Sa stiu ca locuiesc toata viata cu ei pe strazi, dar tot nu ii dau de linga mine“, a povestit, cu ochii in lacrimi, sotia lui Constantin. Au solicitat sprijin chiar si la Mitropolie, dar au fost indrumati catre Primaria Craiova. In urma cu citeva saptamini, Constantin si sotia au mers cu micutii la medicul de familie. Spre disperarea lor, acesta le-a spus ca unul dintre gemeni, baietelul, este posibil sa fie nevazator. „I-a consultat pe gemeni si a spus ca bebelusul este posibil sa fie orb, deoarece nu isi plimba ochii dupa obiecte. Ne-a spus ca momentan nu ne da trimitere catre un medic oftalmolog specialist, deoarece nu am intrat in posesia carnetelor de sanatate si ar trebui sa platim consultatia. Ne-a explicat ca este firesc sa intirzie carnetele de sanatate, dar pentru noi este o urgenta sa mergem cit mai repede la un doctor“, a spus femeia.


Familia Dumitrica face apel catre toti oamenii de bine din Craiova sau din judet, care le-ar putea oferi un adapost, chiar o singura camera, undeva la tara. „Vrem o camera si intr-un camin de nefamilisti, intr-o baraca, dar sa avem acoperis. Asa as merge si eu la munca si as avea posibilitatea sa imi cresc copiii si sa-l tratez pe copilasul meu sa nu ramina orb!“, a mai spus Constantin Dumitrica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS