12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreva in fata primariei, pentru o locuinta

Greva in fata primariei, pentru o locuinta

In ultimii ani, tot mai multe persoane fara locuinta au protestat in fata Primariei Craiova, in speranta ca ii vor impresiona pe reprezentantii autoritatilor locale. Actiunile acestora nu au avut insa totdeauna efectul scontat, deoarece primaria duce lipsa spatiilor libere in care sa ii poata caza pe solicitanti.


Intr-o situatie de acest fel este si Dan Costache, care miercuri a decis sa isi ceara drepturile. Insotit de nevasta, a venit de la primele ore ale diminetii sub geamul primarului, sperind ca cineva il va asculta. Cum, in aceeasi zi, aveau loc audiente la viceprimarul Sorin Iordache, omul a fost invitat sa isi spuna pasurile. „Anul acesta, proprietarul casei in care locuiam mi-a spus ca vrea sa vinda casa si trebuie sa imi gasesc alta locuinta. In momentul in care am aflat, am apelat la primarie, iar ultima data cind am fost aici m-au inclus pe lista care a fost discutata in comisia sociala. Am cautat singur un spatiu si l-am gasit pe strada fratii Buzesti, la nr.16. Insa cei din comisie au gasit de cuviinta sa o inchirieze altora, pentru extindere, in timp ce eu m-am mutat afara. Eu sint bolnav de diabet, fata mea are TBC si avem nevoie de ingrijiri speciale. Nu stiu cit o sa mai rezist astazi, deoarece am intrat in greva foamei si nu mi-am facut injectiile cu insulina. Daca mor, vinovati sint cei care m-au lasat pe drumuri“, a povestit Dan Costache.


Reprezentantii primariei nu i-au oferit o solutie


Indrumati de viceprimarul Iordache, angajatii primariei au fost nevoiti sa il viziteze din nou pe barbat, pentru a vedea daca are dreptate sau nu. La domiciliul grevistului de pe strada Unirii, nr. 63 acestia s-au confruntat cu o situatie diferita. „Cind am ajuns acolo, una dintre camere era inchisa, iar in a doua se gasea mama barbatului. De asemenea, acestia aveau la dispozitie si bucataria. Le-am cerut ordinul de evacuare si ne-au spus ca nu l-au primit. Proprietarul locuieste la Bucuresti si le-a trimis o notificare in care ii anunta ca doreste sa vinda intreaga casa. In aceasta situatie, cum era si normal, dreptul de preemtiune este al lor. Unul dintre vecini a negociat deja pretul apartamentului in care locuieste. Dupa ce am evaluat situatia, consideram ca nu se poate vorbi de o situatie extrema, deoarece nu au fost dati afara“, a mentionat unul dintre functionarii prezenti la realizarea verificarilor.


Dan Costache a depus de citiva ani la primarie dosarul pentru locuinta sociala. Vazind ca nu i se ofera nici un raspuns pozitiv, barbatul si-a cautat singur o locuinta, pe care a ocupat-o abuziv, ulterior eliberindu-i-se contract de inchiriere pentru apartamentul de pe strada Unirii nr. 63.


„Si familia Costache are o situatie grea, insa exista persoane care locuiesc la rude sau prieteni din cauza ca au fost evacuati. Chiar la audientele de miercuri a venit o batrina care de aproximativ un an sta pe unde apuca, pentru ca nu are bani sa inchirieze o casa. Si in acest caz s-a dispus gasirea urgenta a unei solutii“, a precizat Elvira Stancu, directoarea Directiei Relatii cu Publicul din cadrul primariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS