16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransparenta la nivel local si la Craiova

Transparenta la nivel local si la Craiova

Asociatia Româna pentru Transparenta va deschide la Craiova o filiala pina la sfirsitul anului. Membrii asociatiei au decis ca trebuie sa ofere informatii si autoritatilor locale. Reprezentantii asociatiei urmaresc sporirea transparentei decizionale si in Oltenia. Pentru a se realiza acest lucru, functionarii publici ar trebui sa se implice in activitatile zilnice si sa colaboreze intens cu cetatenii.


„Din pacate, nu toata lumea are cunostinte privind diversele fonduri la care poate avea acces. Spre exemplu, la intilnirea noastra din Ialomita, oamenii de afaceri de acolo s-au aratat foarte interesati de informatiile pe care le-am oferit, ca si la Bistrita, unde a fost prezent un ambasador din strainatate“, a precizat Alexandru Cumpanasu, director executiv al Asociatiei Române pentru Transparenta. Pentru a-si putea organiza activitatea, asociatia a solicitat primarului o locatie. In cazul in care se va gasi un birou, municipalitatea va putea avea intilniri cu diversi ambasadori din strainatate, care sa le ofere solutii pentru problemele de la nivel local. Alt obiectiv pe care membrii asociatiei il au se refera la promovarea integrarii in Uniunea Europeana.


„De indata ce vom avea sediu, vom activa la Craiova. Sintem convinsi ca sint multe persoane care doresc tot felul de infomatii, care ar putea sa le fie de ajutor“, a incheiat Cumpanasu.


Ultima intilnire la care acestia au participat a fost cu ocazia dezbaterii publice privind problemele legate de salubritate, cind a izbucnit un scandal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS