12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitist trimis in judecata de PNA pentru luare de mita

Politist trimis in judecata de PNA pentru luare de mita

Seful Biroului de Evidenta Populatiei din cadrul Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Gorj, inspectorul principal Daniel Vaduva, a fost trimis in judecata de procurorii Biroului Teritorial Tirgu Jiu al Parchetului National Anticoruptie (PNA), sub acuzatia de luare de mita.


Dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa al PNA, anchetatorii au retinut ca, in perioada august-noiembrie 2004, inspectorul Vaduva a pretins si primit, in doua transe, 400 euro, echivalentul a peste 16 milioane de lei la acea data, pentru a rezolva cu prioritate unele cereri privind transcrierea in registrele de stare civila române a unor documente apartinind unor cetateni straini.


In luna august 2004, o familie cu dubla cetatenie, româna si australiana, a solicitat eliberarea unor acte de stare civila române, cu intentia vadita de a se repatria. Documentele au fost verificate de inculpat, acesta aducindu-le la cunostinta problemele care pot aparea din cauza schimbarii numelui unuia dintre soti in urma casatoriei. Folosindu-se de calitatea sa oficiala, Vaduva s-a oferit sa rezolve aceste probleme, afirmind insa ca solutionarea urgenta a cererilor depinde si de alte persoane pe care ar trebui sa le „stimuleze“.


Intrucit procurorii anticoruptie detin indicii ca Vaduva ar fi savirsit si alte fapte de coruptie de acest gen, in cauza s-a dispus disjungerea dosarului in vederea continuarii cercetarilor sub aspectul savirsirii si a altor infractiunilor de coruptie. Dosarul a fost inaintate spre solutionare la Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS