10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate19 dosare au disparut la ghena

19 dosare au disparut la ghena

La Tribunalul Olt este mare agitatie, dupa ce au disparut 19 dosare aflate pe rolul instantelor de judecata.  Grefiera sefa de la Sectia comerciala, Cami Ioana, sustine ca era intr-o vineri cind a adunat dosarele de pe birou si le-a incuiat intr-un fiset special. Dupa ce le-a inregistrat in calculator, femeia a asezat dosarele respective deasupra cosului de gunoi din birou, pentru ca nu mai era loc pe masa. Femeia de serviciu, care a vazut dosarele, le-a luat continutul si a pus copertele la loc pe cosul de gunoi, pentru ca erau noi. Ca sa incheie treaba, femeia de serviciu a aruncat continutul dosarelor la ghena de gunoi.
Luni, 4 aprilie, la prima ora, grefiera a inventariat dosarele care ar fi trebuit sa ajunga la completele de judecata si a descoperit ca lipsesc citeva. Si-a informat superiorii, respectiv seful Sectiei comerciale a Tribunalului Olt, judecatorul Dorel Slujitoru, si pe presedintele institutiei, judecatoarea Marinela Georgescu.
Presedinta tribunalului oltean sustine ca se incearca reconstituirea dosarelor pierdute. „Am avut noroc ca toate dosarele erau inregistrate la arhiva si ca fusesera introduse si in calculator. Persoanele implicate in dosarele lipsa, care erau la primul termen, au fost anuntate“, a declarat Marinela Georgescu.
Toata povestea incredibila de la Olt a fost auzita de magistratii Curtii Supreme de Casatie si Justitie, dupa ce colegii lor de la Curtea de Apel Craiova au fost informati despre acest caz. Pina la finalizarea anchetei administrative a Curtii de Apel, a fost  sesizat si Parchetul de pe linga Judecatoria Slatina, pentru inceperea unor cercetari penale. Prima masura care a fost luata a fost de suspendare din functie a femeii de serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS