22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScoala nr. 26 din Mofleni este inundata la fiecare ploaie

Scoala nr. 26 din Mofleni este inundata la fiecare ploaie

Interventia primariei a ramas fara rezultate


De citeva luni, unele clase ale Scolii nr. 26 din cartierul Mofleni sint inundate la fiecare ploaie. Motivul il reprezinta o constructie ilegala, care a fost ridicata linga una dintre cladirile institutiei de invatamint. Desi reprezentantii primariei le-au aplicat proprietarilor amenzi pentru lipsa autorizatiilor de construire, problema scolii a ramas nerezolvata. Municipalitatea asteapta acum hotarirea instantelor de judecata, dupa ce a inaintat un dosar penal in acest caz.


Scoala nr. 26 este formata din doua cladiri, in una dintre ele invatind elevii claselor V-VIII, iar in cea de a doua cei din clasele I-IV. Salile celei de-a doua cladiri, in care invata elevii cei mai mici, sint inundate la fiecare ploaie. In urma numeroaselor sesizari primite din partea parintilor, reprezentantii municipalitatii s-au decis sa initieze un control. „Acoperisul casei a fost ridicat sub cel al scolii si din acest motiv, la fiecare ploaie, apa se scurge pe peretele si pe geamurile unitatii scolare. Mai mult, constructia a fost ridicata in asa fel incit acopera in totalitate o fereastra. I-am trimis pe cei de la Disciplina in constructii la Mofleni si au constatat ca locuinta era ridicata ilegal. In aceasta situatie, proprietarii au primit o amenda, fiind atentionati ca trebuie sa inceteze lucrarile de finalizare. In urma unui control ulterior, s-a constatat ca proprietarii nu se conformasera cererii, din aceasta cauza fiind inaintat instantelor de judecata un dosar penal. Problema este ca cei de acolo si-au finalizat intre timp casa. Acum asteptam raspunsul oficial“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache.


Interesul primariei pentru rezolvarea problemei este cu atit mai mare cu cit de la bugetul local fusesera alocate inca de anul trecut sume importante pentru consolidarea cladirii, care a fost ridicata in 1966, de atunci nefiind facute nici un fel de lucrari de renovare. Nemultumiti sint si parintii, care nu doresc sa isi mai trimita copiii la scoala in aceste conditii. „Cind mi-a povestit prima data copilul ca au clasa inundata, nu am crezut. Nu e posibil sa ii tina ca pe animale. Nu cei de la scoala sint de vina, ci aceia care au construit in detrimentul lor. Am vazut ca s-au apucat sa faca reparatii si speram ca situatia sa se clarifice cit mai repede“, a povestit Iulian Florea, parintele unui elev.


Cladirile au nevoie de reparatii


Pentru anul 2005, de la bugetul local a fost alocat un miliard de lei pentru investitii. „Ne-ar trebui mai multi bani, insa ne multumim cu ce am primit. Avem de gind sa introducem gaze, deoarece scoala este incalzita in prezent de sobe cu lemne. Cel mai important obiectiv este insa finalizarea acoperisului, care era intr-o stare deplorabila. Am trimis la Bucuresti un proiect pentru obtinerea unei finantari PHARE si speram ca in toamna sa obtinem banii de care avem nevoie“, a precizat Petrina Petrica, directoarea Scolii nr. 26 din Mofleni.


Clasele inundate nu sint insa singura problema a elevilor. Lipsa unui spatiu amenajat pentru orele de sport, a unui grup sanitar igienic, precum si a canalizarii afecteaza sanatatea copiilor. In aceeasi curte cu scoala se afla si o gradinita, care nu beneficiaza de un loc de joaca pentru cei mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS