21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu exista bani pentru expertiza in dosarul Mischie

Nu exista bani pentru expertiza in dosarul Mischie

• „Cheta“ intre institutii pentru plata a 200.000.000 de lei necesare pentru achitarea expertizei financiar-contabile dispuse in dosarul Mischie • Expertiza in dosarul fostului primar din Rovinari, Ilie Rautescu, costa 35.000.000 de lei • Afaceristii Pavel Nicovala si Ion Cretoiu au intrat in atentia procurorilor


Ancheta in dosarul in care sint cercetati Nicolae Mischie, Relu Stefanoiu, precum si aproape 20 de functionari publici din cadrul Consiliului Judetean Gorj si primari gorjeni depinde de suma de 200.000.000 de lei. Banii sint necesari pentru achitarea contravalorii expertizei financiar-contabile,care a fost realizata de expertii craioveni. In functie de cit de repede va fi platita suma, procurorii vor putea sa se pronunte in aceasta cauza. La un moment dat, atit Nicolae Mischie, cit si patronul SENACO Novaci, Relu Stefanoiu, au fost chiar arestati, insa au fost pusi in libertate la putina vreme.


Conform prim-procurorului Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, prejudiciul in dosarul respectiv se ridica la aproximativ 20 de miliarde de lei. Anchetele vizeaza modul in care au fost realizate pietruiri de drumuri in mai multe comune din judetul Gorj, intre care: Albeni, Bolbosi, Borascu, Bustuchin, Catunele sau Glogova, dupa cum a afirmat prim-procurorul Emil Mota. Capetele de acuzare in acest dosar sint: abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals.


„O sa solicitam politiei sa achite o parte din suma“


Intrucit nu exista fonduri pentru plata celor 200.000.000 de milioane de lei, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a solicitat fonduri de la Ministerul Public. „Efectiv depindem de aceasta suma de bani si nu stim de unde o sa facem rost de ea. Eu am trimis o cerere la ministerul de resort pentru aprobarea unui fond, dar cred ca va mai dura. Avem nevoie de acesti bani pentru a achita expertii. O sa solicitam politiei sa achite o parte din suma si Directiei Generale a Finantelor Publice, dar si consiliul judetean ar trebui sa plateasca“, a spus Gheorghe Mota. Un alt dosar care depinde de plata expertilor este cel in care este anchetat fostul primar din Rovinari, Ilie Rautescu, pentru modul defectuos in care a condus primaria. Expertiza in acest dosar costa aproape 35.000.000 de lei. Conducerea Parchetului Judetean Gorj a mai precizat ca institutia mai efectueaza acte premergatoare cercetarilor si in ceea ce priveste alte asfaltari si balastari de drumuri realizate de firmele oamenilor de afaceri Pavel Nicovala si Ion Cretoiu, ambii din Novaci, la fel ca si Relu Stefanoiu. Pavel Nicovala este patron al societatii EDVAUR, iar Ion Cretoiu conduce firma CRECOMPANY.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS