10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli la Spitalul Judetean Slatina

Nereguli la Spitalul Judetean Slatina

Curtea de Conturi Olt a definitivat, zilele trecute, concluziile rezultate in urma unui control efectuat la Spitalul Judetean din Slatina. Potrivit inspectorilor financiari, au fost descoperite nereguli referitoare la o serie de lucrari initiate anul trecut in cadrul spitalului, care au fost efectuate fara respectarea tuturor conditiilor impuse de legislatia financiar-fiscala in vigoare.


S-a constatat ca, pentru achizitionarea serviciului de pregatire si distributie a hranei pentru bolnavi, conducerea spitalului nu ar fi solicitat constituirea garantiei de buna executie prin scrisoare de garantie bancara, asa cum era prevazut in contractul de achizitie incheiat cu firma care a cistigat licitatia. Acelasi lucru s-a intimplat si in cazul contractelor de achizitie publica a lucrarilor de reparatii curente executate la blocul materno-infantil, precum si a celor de executie efectuate la Sectia de psihiatrie si dermato-venerice, de pe strada Draganesti.


„Legea a fost incalcata. Am descoperit ca toate cele trei contracte au fost incheiate fara existenta scrisorilor de garantie. Noi am dispus celor in cauza sa ia toate masurile care se impun pentru remedierea acestor deficiente financiare si, totodata, acestia va trebui sa constituie garantiile de buna executie conform prevederilor legale in vigoare. Nu stim exact suma. Aceasta este treaba celor care au semnat contractelor“, a spus Adrian Goga, seful Camerei de Conturi Olt.


Procurorii financiari olteni au mai sesizat ca la lucrarile de reparatii efectuate in cadrul spitalului slatinean, altele decit cele inscrise in devizul de oferta, obligatiile unitatii sanitare fata de firma constructoare cu au fost diminuate cu 100 de milioane de lei. Inspectorii financiari au dispus remedierea neregulilor descoperite, in caz contrar urmind sa se ia masurile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS