8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbulanta Vilcea a intrat in greva japoneza

Ambulanta Vilcea a intrat in greva japoneza

Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Vilcea va intra de astazi in greva japoneza. In aceasta situatie s-a ajuns deoarece angajatii sint nemultumiti de salarii si din cauza crizei financiare in care se zbate unitatea. Anuta Handolescu, prefect de Vilcea, a avut o intilnire cu conducerea unitatii, in urma careia s-a ajuns la concluzia ca bugetul SJA trebuie recalculat, astfel incit activitatea SJA sa devina eficienta.


Nemultumirile angajatilor Ambulantei Vilcea persista de mai multa vreme, insa in urma cu citeva zile principalul furnizor de combustibil a intrerupt alimentarea ambulantelor cu combustibil, din cauza neplatii carburantului pe primele trei luni ale anului. In urma interventiei Prefecturii Vilcea, criza a fost depasita partial, fiind alocate 1,6 miliarde de lei pentru achitarea facturilor restante. „Speram ca situatia sa reintre in normal. La Ambulanta este o problema de buget. S-a deblocat suma necesara achitarii facturilor restante, iar restul dificultatilor pot fi rezolvate prin reorganizarea bugetului. S-au dat sporuri si salarii de merit maximale, fara sa se tine cont de bugetul unitatii“, a declarat prefectul de Vilcea.


„Greva japoneza este numai inceputul protestelor“


In ciuda achitarii facturilor restante, Petre Duinea, liderul Sindicatului SJA Vilcea, sustine ca nu a fost depasita criza. O dovada o constituie greva japoneza care a fost anuntata incepind de astazi. „Ne vom desfasura activitatea ca si pina acum, numai ca vom purta fiecare cite o banderola alba in semn de protest fata de modul in care se doreste rezolvarea problemei in cadrul institutiei. Vor sa eficientizeze activitatea reducind din sporurile salariale care ni se dau conform noii legislatii in vigoare. Ceea ce intentioneaza sa se faca este ilegal si vom continua sa protestam“, a declarat liderul sindical.


Tot el a precizat ca problema salariala trebuie rezolvata tinindu-se cont de contractul de colaborare incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate Vilcea, privind decontarea cheltuielilor cu deplasarile care, in opinia sa, sint mult mai mari decit ar trebui. Cinci zile va fi greva japoneza, iar, daca nu se vor gasi solutii de iesire din criza, liderul sindical avertizeaza ca protestele vor continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS