21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliticienii doljeni au avut probleme cu exprimarea gindurilor

Politicienii doljeni au avut probleme cu exprimarea gindurilor

„Inflatie“ de personalitati si vizitatori pe masura. Asa se poate caracteriza inaugurarea de simbata, de la Teatrul National Craiova, a celor trei tirguri, Expoconstruct, Climaterm si Mobex, organizate de Camera de Comert si Industrie Oltenia. Desfasurat pe platforma exterioara si in foaierul teatrului, pe o suprafata de peste 300 de metri patrati, evenimentul a atras ca un magnet sute de persoane dornice sa vada ofertele si disconturile la gresie, faianta, centrale termice si materiale de constructii, mai ales ca o data cu incalzirea vremii incepe si sezonul constructiilor. Cele trei tirguri i-au atras si pe politicieni, si pe reprezentantii autoritatilor locale, care au venit in corpore la inaugurare, desi la celelalte evenimente de acest fel au evitat elegant sa-si faca simtita prezenta. Printre „numele“ care au dat cu subsemnatul la evenimentul de simbata s-au numarat senatorul de Dolj, Horatiu Buzatu, vicepresedintele CJ, Constantin Dascalu, viceprimarul Gheorghe Nedelescu si subprefectul Ion Groza. Probabil emotionat si obosit dupa indelungile pelerinaje efectuate prin strainatate, vicele Nedelescu a fost singurul care si-a citit discursul de pe foaie, lucru care nu l-a impiedicat insa sa stirneasca zimbetele celor prezenti, ca urmare a incetinelii si a greselilor de exprimare. „Nede“ a lasat audienta cu gura cascata in momentul in care a spus raspicat ca la Teatrul National are loc „un eveniment exceptional de exceptie“, emitind apoi o judecata de valoare conform careia „acolo unde se construieste inseamna ca se intimpla ceva“. Apoi viceprimarul Craiovei a inceput sa citeasca foarte repede cele scrise pe foaie, vrind parca sa scape de calvarul la care il supuneau organizatorii. Aceleasi probleme intimpinate de Nedelescu le-a avut in urma cu citeva saptamini si vicele Sorin Iordache care, transpirat din cale afara din cauza „efortului“ depus, a fost obligat sa citeasca de pe foaie cele citeva cuvinte de politete ocazionate de inaugurarea altui tirg. In aceeasi nota suprarealista, vicepresedintele CJ, Constantin Dascalu, a inceput sa proroceasca, anuntind ca domeniul constructiilor va creste, pentru ca preturile la apartamentele vechi sint mai mari decit ale celor noi. Or, in realitate o posibila crestere a volumului constructiilor nu are nici o legatura cu preturile mari, ci cu lipsa acuta de locuinte, Dascalu inversind relatia de cauzalitate dintre cele doua elemente. Mai mult, in ciuda situatiei economice tot mai delicate, presedintele CJ crede ca „orasul Craiova este un centru economic important“, desi majoritatea fabricilor de traditie sint pe butuci.


Subprefectul Groza a venit cu o idee grozava


Nici subprefectul Groza nu s-a lasat mai prejos, declarind ca are doua motive de bucurie: unul ca reprezinta guvernul si altul ca vine din mediul de afaceri. In conditiile in care Craiova nu are nici in prezent un spatiu adecvat unde sa poata fi organizate tirguri in conditii decente, subprefectul Groza a ajuns sa se bucure ca este reprezentantul guvernului in teritoriu. De fapt, toti cei prezenti la inaugurare au adus in discutie lipsa unui spatiu pentru organizarea tirgurilor din Craiova, dar nici unul nu a gasit vreo solutie pentru rezolvarea problemei. Subprefectul Ion Groza a venit cu o idee nastrusnica referitoare la acest aspect. „Ar trebui intrebat si omul de afaceri Ion Tiriac daca nu este dispus sa investeasca in constructia Salii Polivalente, mai ales ca ii place sportul. Acolo, cred eu, s-ar putea organiza foare bine astfel de evenimente“, a declarat Groza, care parea ca vorbeste serios. Acesta a precizat pentru GdS ca nu a participat la Expoconstruct cu firma pe care o patroneaza pentru ca nu avea spatiu suficient. „Majoritatea celor care expun aici sint parteneri de-ai mei de afaceri si nu as fi avut loc sa-mi prezint produsele. In Italia, la tirgurile la care am fost, ca sa le vizitezi trebuia sa te deplasezi cu autobuzul prin incinta“, a mai spus subprefectul.


O parte dintre „oaspetii“ de seama ai celor trei tirguri au dorit sa nu plece cu mina goala de la eveniment si s-au interesat de preturile produselor expuse. Viceprimarul Nedelescu a declarat ca intentioneaza sa-si cumpere o instalatie de aer conditionat, pentru ca aceea pe care o are e veche si nu mai face fata. De fapt, „Nede“ a fost singurul care a declarat ca vrea sa cumpere ceva. O concurenta serioasa a venit insa din partea vizitatorilor, care au putut admira un WC la pretul de 800 de euro sau un set de lenjerie de pat din lina de miel si lama la pretul de aproape 30 de milioane de lei. Evenimentul de la Teatrul National se va incheia pe 6 aprilie, cind organizatorii vor inmina participantilor diplomele de onoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS