12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEC-ul, bun de plata in afacerea FNI

CEC-ul, bun de plata in afacerea FNI

Tribunalul Bucuresti, unde se judeca procesul prabusirii fondului de investitii, a fost ieri luat cu asalt de mii de pagubiti. Oamenii, veniti din toate colturile tarii, au completat cite un formular prin care arata ca se constituie parti civile in acest dosar, cu o anumita suma reprezentind contravaloarea unitatilor de fond cumparate.


Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat ca au fost xeroxate citeva zeci de mii de copii ale acestor declaratii de constituire in dosar. Un aspect important in aceasta declaratie este faptul ca oamenii trebuie sa opteze daca vor sau nu ca suma investita la Fond sa fie reactualizata. Apogeul a fost atins insa in momentul in care s-a anuntat ca, in continuare conturile FNI si SOV Invest ramin blocate, persoanele prezente incepind sa faca scandal. Judecatorii au hotarit ieri ca in dosarul FNI sa se introduca drept parte responsabila civilmente si Casa de Economii si Consemnatiuni. Instanta si-a motivat aceasta decizie prin faptul ca unul dintre inculpatii in proces este Camenco Petrovici, fostul presedinte al institutiei, cel care semnat contractul de fideiusiune/cautiune cu SOV Invest. Cei care nu s-au prezentat ieri-dimineata la Tribunalul Bucuresti si nu au completat declaratia prin care se constituie parte civila in proces o pot face in zilele urmatoare, trimitindu-le prin posta.


O data depus acest act, pagubitii nu vor mai fi obligati sa se prezinte la termenele stabilite pentru judecarea dosarului FNI. Procesul a fost reluat pe 16 februarie, cind fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a declarat, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, ca SOV Invest a fost conceput de Sorin Ovidiu Vintu si folosit la imbogatirea acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII