13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistenta medicala nonstop prin centrele de permanenta

Asistenta medicala nonstop prin centrele de permanenta

Asiguratii din sistemul sanitar pot beneficia de asistenta medicala gratuita 24 de ore din 24, inclusiv simbata, duminica si de sarbatorile legale, prin intermediul centrelor de permanenta. In judetul Dolj functioneaza din acest an zece astfel de institutii, in localitatile Amarastii de Jos, Bechet, Birca, Brabova, Macesu de Jos, Plenita, Melinesti, Motatei, Poiana Mare si Sadova.


„Pentru accesul pacientilor la asistenta medicala in afara programului de lucru al medicului de familie s-au infiintat aceste centre de permanenta, medicul de familie avind obligatia sa afiseze la cabinet numarul de telefon si adresa centrului de permanenta la care se poate apela. In situatia in care nu este organizat centru de permanenta, pentru urgentele medicale se afiseaza numarul de telefon al serviciului specializat de urgenta si transport sanitar“, a declarat Daniela Gheorghe, purtatorul de cuvint al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj.


In afara de centrele de permanenta, in mediul rural mai pot exista puncte secundare de lucru (pentru care autorizatia sanitara este obligatorie), in situatia in care asiguratii de pe lista proprie a medicilor respectivi au raspindire mare in teritoriu. Astfel de puncte de lucru functioneaza in Predesti, Caciulatesti si Maglavit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS