16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Control la ISJ Dolj


O echipa din Corpul de Control al Ministerului Educatiei si Cercetarii este prezenta la ISJ Dolj, pentru evaluarea activitatii manageriale a inspectorului scolar general Maria-Antoaneta Dobrescu. Evaluarea se face ca urmare a trecerii celor 90 de zile de la data cistigarii concursului organizat pentru ocuparea acestei functii, conform legislatiei. O parte dintre inspectorii de specialitate au fost invitati de membrii echipei sa raspunda unei game diverse de intrebari. Cei trei inspectori generali adjuncti ai ISJ Dolj, Geanina Chirigiu, Gabriela Gutu si Alexandru Gâdar, vor fi ultimii audiati.


Jandarmeria Româna implineste 155 de ani


Manifestarile dedicate implinirii a 155 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Române au debutat ieri, la Craiova, cu „Ziua Portilor Deschise“, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Dolj oferind tuturor celor interesati posibilitatea de a vizita unitatea in care isi desfasoara activitatea jandarmii din judet. A urmat o conferinta de presa, in care maiorul Constantin Florea, adjunctul pentru ordine publica al sefului IJJ Dolj, a prezentat citeva dintre cele mai importante misiuni ale jandarmilor doljeni. Manifestarile dedicate Zilei Jandarmeriei vor continua pina pe 3 aprilie, cind se implinesc 155 de ani de cind domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotarirea Divanului obstesc „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor in jandarmi“.


Secretarul Primariei Motru, cercetat pentru trafic de influenta


Secretarul Primariei Motru, Dumitru Petcu, este cercetat penal de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj pentru trafic de influenta. Potrivit anchetatorilor, acesta a pretins si primit, in luna noiembrie a anului trecut, doua milioane de lei de la Dorel Panduru, pentru a interveni pe linga comisia din cadrul Primariei Motru, in vederea repartizarii unei locuinte. In acelasi dosar mai este cercetat si Nicolae Pescaru, director la SC REZOPREST SA, societate aflata in subordinea primariei, care este acuzat ca ar fi primit mita 7,5 milioane de lei si alte bunuri pentru repartizarea unui apartament aceluiasi Dorel Panduru.


In Gorj va functiona consiliul judetean al tinerilor


Gorjul este al doilea judet din tara unde va lua fiinta consiliul judetean al tinerilor. Din acesta vor face parte 33 de consilieri si va fi condus de un presedinte, doi vicepresedinti si un secretar, virsta maxima a acestora fiind 18 ani. Asociatia „Tineri fara Frontiere“ se va implica in organizarea acestui consiliu al tinerilor, care va lua fiinta in aproximativ doua luni. Felicia Vlad, secretar al Asociatiei „Tineri fara Frontiere“, a spus ca aceasta organizatie va apara interesele tinerilor si va dispune de un buget pentru finantarea diverselor activitati si proiecte. Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, a spus ca aceasta organizatie a tinerilor va fi o copie fidela a institutiei pe care o conduce.


Trei consilieri locali doljeni, obligati sa restituie pensiile incasate ilegal


Trei consilieri locali din comunele Bistret, Sopot si Valea Stanciului au incasat ilegal pensii pe caz de boala, avind gradele de invaliditate I si II. Descoperirea a fost facuta de conducerea Casei Judetene de Pensii Dolj, care a stabilit ca respectivilor consilieri li se va imputa contravaloarea pensiilor primite pe toata perioda cit au indeplinit functia de consilier local, daca nu vor renunta la mandat. Marin Fortan, directorul Casei Judetene de Pensii Dolj, a spus ca sumele imputate celor trei consilieri din comunele Bistret, Sopot si Valea Stanciului sint cuprinse intre 60 si 90 de milioane de lei. „Potrivit Legii nr.19/2001, pensiile de invaliditate de gradele I si II nu pot fi cumulate cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala. Casa Judeteana de Pensii Dolj va incepe recuperarea banilor de la cei trei consilieri pensionati in astfel de conditii, care realizeaza venituri dintr-o alta activitate. Mai exista si alte persoane in situatie asemanatoare consilierilor locali, numai ca acestea sint angajate la societati comerciale din judet“, a spus Fortan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS