20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudentii isi pot alege profesorii examinatori

Studentii isi pot alege profesorii examinatori

Incepind cu anul universitar 2005-2006, creditele vor putea fi transferabile, asigurindu-le astfel studentilor posibilitatea transferarii de la o facultate la alta, atit in incinta universitatii, cit si la alte facultati din tara si strainatate.


Studentii vor avea in plus posibilitatea frecventarii cursurilor dorite si sa sustina examenele la o anumita disciplina si cu alt profesor decit cel de la facultatea la care studiaza. „Studentii vor avea posibilitatea sa-si aleaga disciplinele pe care doresc sa le studieze, dar si profesorii cu care doresc sa sustina examenele. Toate examenele sustinute la alta facultate si notele obtinute vor fi acceptate si implicit recunoscute.


Se incearca o simplificare a planului de invatamint, avind in vedere si trecerea de la un sistem universitar de patru ani la unul de trei ani. De aceea se incearca in felul acesta ca, la nivel national, numarul de credite ale unei facultati sa fie apropiate“, a precizat Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS