Acasă Actualitate Petrica Nanu – audiat in dosarul „Arma lui Mischie“

Petrica Nanu – audiat in dosarul „Arma lui Mischie“

Fostul primar al municipiului Tirgu Jiu, Petrica Nanu, si seful Biroului Vamal Tirgu Jiu, Vasile Udristoiu, au fost audiati ieri in dosarul „Arma lui Mischie“. Magistratii care il judeca pe Nicolae Mischie pentru contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor au incercat sa afle de la cei doi in ce relatii s-au aflat cu Nicolae Mischie si daca l-au ajutat sau nu pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj sa introduca arma tip „Baikal“ in România. Pusca de vinatoare a fost achizitionata de Mischie de la un magazin din Elvetia, dupa care a fost introdusa in tara si folosita ca arma de panoplie, in colectia personala a baronului de Gorj. Politistii si procurorii s-au sesizat si i-au deschis un dosar penal lui Mischie, in urma unei declaratii facute in fata presei de fostul prefect de Gorj, actualul deputat PUR, Pantelimon Manta. Acesta a povestit ca Mischie a introdus arma in tara in valize si ca totul s-a petrecut in timpul vizitei unei delegatii din care mai facea parte si primarul din Tirgu Jiu de la acea vreme, Petrica Nanu.


Amintiri…


Fostul primar al municipiului Tirgu Jiu, Petrica Nanu, a precizat ieri in fata judecatorilor de la Tirgu Jiu ca isi mentine cele spuse in declaratia data la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, conform careia, in anul 1997, a mers in Elvetia impreuna cu Nicolae Mischie si Pantelimon Manta. Fostul primar Nanu a precizat insa ca doar a auzit ca Mischie a achizitionat arma, dar nu a apucat sa vada ce „cumparaturi“ a facut fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj. Petrica Nanu a mai spus ca nu il cunostea decit foarte putin pe Mischie si ca nu stie daca arma a fost adusa in tara in anul 1997. Vasile Udristoiu, seful Biroului Vamal din Tirgu Jiu, a spus ca nu cunostea provenienta armei care ar fi fost lasata spre pastrare la o ruda a lui Mischie, din Elvetia. De asemenea, Udristoiu a afirmat ca a primit o cerere legata de arma de vinatoare, insa a inminat-o superiorilor sai. Nicolae Mischie a fost prezent la proces, insa nu a fost audiat. Judecatorii au programat un nou termen in acest proces pentru 12 aprilie.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version