Acasă Actualitate Primaria vinde restaurantul Modern cu cinci miliarde de lei

Primaria vinde restaurantul Modern cu cinci miliarde de lei

In acelasi timp, primaria are de recuperat de la societatea reprezentata de Constantin Paius debite de 1,5 miliarde de lei


Dupa ce s-a judecat cu chiriasul Constantin Paius, primaria craioveana a intocmit raportul de expertiza financiara prin care ii va vinde acestuia, obligata de instanta, restaurantul Modern din Piata Centrala a orasului. Paius a inchiriat localul ca beneficiar al Legii nr. 42/1990, care reglementa drepturile revolutionarilor, iar ulterior a cerut sa il cumpere. Cum autoritatea locala nu a fost de acord, acesta a dat primaria in judecata. Prin sentinta nr. 2.981/2003 a Tribunalului Dolj, ramasa definitiva dupa ce nu a fost atacata cu recurs de juristii primariei, Paius a primit cistig de cauza si dreptul de a cumpara restaurantul. Notabil este episodul referitor la neutilizarea tuturor cailor de atac de catre primarie. Instiintarea primita de la instanta de fond a fost primita intr-o dupa-amiaza de vineri, iar secretara a inregistrat-o abia luni, asa incit, voit sau nu, termenul de atac a fost calculat gresit. Hotarirea de atunci a instantei a ramas definitiva, pentru ca juristii au prezentat recursul la o zi dupa expirarea termenului. Pretul de pornire pentru negocierea in vederea vinzarii a fost stabilit de expertiza la cinci miliarde de lei fara TVA, adica aproape 182.000 de dolari, la cursul de schimb de la data intocmirii evaluarii. Raportul va fi supus dezbaterii consilierilor municipali in cadrul sedintei ordinare din aceasta luna a CL, cind va fi desemnata si comisia de negociere. In acelasi timp in care autoritatile negociaza cu Paius, raportul de expertiza mai noteaza ca societatea ADCOBRIL SRL, reprezentata de acelasi Constantin Paius si care are inchiriat spatiul, are datorii pentru chirie si penalitati de intirziere catre primarie in valoare de 1,5 miliarde de lei. Primaria este in proces cu societatea in cauza din anul 2000 pentru recuperarea acestor debite, iar in prezent s-a inscris la masa credala, pentru ca SC ADCOBRIL se afla in procedura de faliment.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version