Acasă Actualitate Nepasarea Primariei Craiova a lasat pe drumuri o batrina

Nepasarea Primariei Craiova a lasat pe drumuri o batrina

Femeia a facut greva foamei pentru a primi o locuinta


Elena Popovici, de 69 de ani, din Craiova a facut greva foamei ieri in fata Primariei Craiova. Elena Popovici a acuzat nepasarea municipalitatii, din cauza careia a ramas pe drumuri. Problemele femeii au inceput in urma cu un an, cind a fost evacuata din locuinta in care statuse 18 ani. Ajunsa pe drumuri, impreuna cu trei membrii ai familiei, a decis sa apeleze la ajutorul municipalitatii pentru a-si gasi o casa. In urma numeroaselor audiente, Serviciul de Fond Locativ din cadrul primariei i-a comunicat pe 1 aprilie 2004 ca situatia ei a fost analizata de Comisia de Repartizare a Locuintelor, fiindu-i atribuita garsoniera nr. 9 din bl. 51g, de pe strada Brestei, nr. 257. In aceeasi precizare se mai stipula ca respectiva camera va fi preluata de Primaria Craiova de la Luciana Sanda, care renuntase la contractul de inchiriere nr. 67211/2002. Crezind ca problema i-a fost rezolvata, femeia a mers pe 27 aprilie 2004 sa isi incheie contractul de inchiriere.


Primaria a uitat ca e proprietara


Elena Popovici nu a locuit niciodata in garsoniera din blocul 51g, deoarece era ocupata de alte persoane. Dupa ce Luciana Sanda a reziliat contractul, reprezentantii primariei au pus sigiliul pe camera. Insa, fostul concubin al Lucianei Sanda, Lazar Viscon, a adus-o in camera pe Daniela Ionita. La sesizarea unui vecin, un asistent social s-a prezentat la acestia intocmindu-le proces-verbal, deoarece au intrat abuziv in garsoniera. Pentru ca nu au evacuat locuinta, primaria a avertizat Politia Craiova, care a comunicat celor doi ca trebuie sa elibereze garsoniera. Daniela Ionita a dat in judecata in luna august primaria, consiliul local, dar si pe Elena Popovici. Reclamanta solicita ca instanta sa ii recunoasca dreptul de folosinta, dar sa oblige primaria sa ii incheie contract de inchiriere la adresa mai sus-mentionata sau la alta. In replica, a initiat o actiune si Elena Popovici, in luna septembrie, prin care solicita sa i se recunoasca existenta contractului. Cele doua dosare au fost conexate, iar prin sentinta civila nr. 14764/2004, instanta a constatat dreptul de folosinta al reclamantei, dar a precizat ca nu poate obliga primaria sa ii incheie contract de inchiriere. De asemenea, s-a respins cererea Elenei Popovici.


Reprezentantii primariei au declarat ca la inceputul lunii ianuarie 2005 a fost formulat apelul, care va ajunge la Tribunalul Dolj. Acestia nu au putut sa explice de ce primaria nu i-a actionat in judecata pe chiriasii ilegali, desi era proprietara garsonierei.


Femeia a plecat la rude in jurul orei 16.00


„De multa vreme stam pe unde apucam. Bunica s-a imbolnavit foarte grav, iar oamenii nu ne mai primesc in gazda. Are cancer la git, dar si diabet. Ne-am batut prin tribunal, poate ni se va rezolva si noua problema. Nimanui nu ii pasa ce induram. Am si eu dosar de locuinta sociala, dar nu am primit nici un raspuns. Nici macar nu am fi trebuit sa ii dam noi in judecata pe chiriasii ilegali. De cind avem contractul incheiat, am platit in fiecare luna chirie de aproape 200.000 de lei. Si ceilalti au facut acelasi lucru. Vrem sa ne gaseasca alta locuinta. De ce primaria nu i-a dat in judecata pe cei care stateau fara forme legale? Era obligatia lor, pentru ca garsoniera le apartinea. Din cauza nepasarii lor am ajuns noi pe drumuri“, a spus Marian Calin, nepotul Elenei.


In timp ce femeia facea greva foamei, a fost anuntata salvarea, care a venit la fata locului. Medicii au constatat nivelul foarte ridicat al glicemiei, recomandind internarea de urgenta in spital. Elena Popovici si rudele acesteia au refuzat, continuind protestul. Situatia a fost aplanata dupa ce citiva functionari au reusit sa ii ofere temporar femeii o camera pe strada Calea Unirii. Elena Popovici a decis sa mearga la rude in jurul orei 16.

Exit mobile version