Acasă Actualitate Craiovenii s-au certat cu mai-marii urbei la dezbaterea publica

Craiovenii s-au certat cu mai-marii urbei la dezbaterea publica

Serviciul relatii cu publicul din cadrul Primariei Craiova a organizat marti a doua dezbatere cu cetatenii, intitulata „Impreuna pentru un oras mai curat“. Daca la prima intilnire, pe problema bugetului pe anul 2005, craiovenii s-au dovedit ascultatori, marti a izbucnit un adevarat scandal. Tipete, reprosuri si uneori injuraturi, asa se poate descrie intilnirea la care, printre altii, au participat primarul Antonie Solomon si cei doi viceprimari. Curatenia orasului lasa de dorit, acesta a fost mesajul pe care craiovenii au dorit sa il transmita mai-marilor urbei. Desi sala Filarmonicii „Oltenia“, unde s-a desfasurat evenimentul, a fost arhiplina, reprezentantii municipalitatii ne-au declarat ca majoritatea celor prezenti nu au inteles intentia primariei, prezentind putine propuneri pentru imbunatatirea sistemului de salubrizare. „Dezbaterea a fost realizata in ideea de a gasi impreuna solutii. Din pacate, nu toti au inteles acest lucru, doar acuzind primaria“, a precizat Elvira Stancu, sefa Serviciului relatii cu publicul.


Un craiovean a propus, printre altele, acordarea anumitor facilitati pentru asociatiile de locatari care mentin curatenia in zona arondata. Ideea a fost apreciata de catre executiv, acesta fiind de acord si cu initiativa unui presedinte de asociatie, Mircea Firimon, care a precizat ca primaria ar trebui sa aloce fonduri pentru instalarea unor tablite pe care sa se specifice: „Pastrati curatenia!“


„Cind am fost la Viena am observat multe idei bune pe care o sa le aplicam si la noi. Una dintre ele se refera la colectarea selectiva a gunoiului“, a mentionat Gheorghe Nedelescu.


„Primaria nu face nimic“


„Cele mai mari probleme din toata Craiova le avem noi, in cartierul Mofleni. Rampa de gunoi de acolo ne provoaca numai probleme. Pe fosta platforma de gunoi a fost improprietarit chiar un vecin al meu, care ulterior a fost dat in judecata de vechea conducere a municipalitatii. Primaria nu face nimic. Cei de la Salubritate sint platiti degeaba pentru ca nu ridica gunoiul cind trebuie“, a declarat indignat Gheorghe Ionescu. Craiovenii au mai semnalat ca in cartierul Valea Rosie lipsesc pubelele. „Inainte sa ii acuzam pe semenii nostri ca nu sint ordonati, ar trebui sa le oferim toate conditiile necesare. Cind merge omul pe strada si nu vede nici un cos, arunca hirtiile sau tigarile. Platforma noastra de gunoi este imprejmuita, dar vin persoane de la alte blocuri si arunca pe linga. Cit de curind o sa inchidem cu cheie, iar pe platforma sa aiba acces doar cei care platesc. Nu stim insa ce se va intimpla cu gunoiul de pe linga platforma, deoarece cei de la salubritate nu cred ca il vor mai ridica“, a continuat Cozar Costica. Prin HCL 103/2002, Craiova a fost impartita in doua zone aferente celor doi operatori: Serviciul Public de Salubritate si Retim. Primul are incheiate contracte cu 248 de asociatii, 9.152 cu persoane fizice si 1.335 cu agenti economici.


„In prezent nu putem vorbi intr-adevar de un oras curat. In maximum trei luni, subordonatii mei m-au asigurat insa vor face tot ce e posibil pentru a ne respecta promisiunile din campania electorala“, a incheiat Antonie Solomon.

Exit mobile version