Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Caderi de stinci pe Defileul Jiului


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Gorj a avertizat ca, in aceasta perioada, pe Defilelul Jiului exista pericolul de caderi de stinci. Acestea pot pune in pericol viata participantilor la trafic sau pot avaria autovehiculele. In urma cu doua zile, ocupantii unei Dacii au scapat ca prin minune dupa ce o stinca a lovit aripa masinii. Caderile de stinci sint cauzate, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, de temperaturile din ce in ce mai ridicate, gheata si zapada topindu-se rapid si producind dislocarea blocurilor de piatra de pe versanti.


Incasari cu trei miliarde de lei mai mult la impozitele locale


Directia Publica de Venituri din cadrul Primariei Tirgu Jiu a inregistrat o depasire a planului de incasari pe primul trimestru al acestui an, cu aproximativ trei miliarde de lei. Mariana Budulan, directoarea Directiei de Venituri, a spus ca incasarile mari se justifica prin acordarea bonificatiei de 7% celor care si-au achitat impozitul pina pe 15 martie. Aproape 11.500 de persoane au procedat in acest fel si au beneficiat de o scutire in valoare de peste 767 de milioane de lei.


Disputa pentru birourile din noul sediu al primariei


Directorii compartimentelor din cadrul primariei s-au intilnit ieri pentru a stabili care sint birourile pe care le vor ocupa subordonatii lor in sediul fostului hotel Palace. Intrevederea nu a fost tocmai placuta, pentru ca acestia au inceput sa isi dispute viitoarele locatii. Deoarece cladirea are trei etaje, fiecare a incercat sa ocupe birourile cel mai bine pozitionate. In timp ce parterul a fost revendicat de Serviciul relatii cu publicul, eliberari acte, la ultimul etaj s-au instalat deja angajatii Directiei de patromoniu si gospodarire comunala. „Am reusit in mare sa pozitionam fiecare compartiment. Mai sint discutii in ceea ce priveste directia tehnica, daca va ocupa etajul doi sau trei. Acolo avem la dispozitie 1.000 de metri patrati de birouri, iar reamenajarea va costa aproximativ 1,5 miliarde de lei. Suma aceasta nu este fixa, pentru ca trebuie mai intii sa discutam cu arhitectii. La parter se vor amenaja ghisee din timplarie aluminiu“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache.


Accident de circulatie la inmormintare


Craioveanul Mocofan a accidentat un copil care lua parte la o inmormintare. Duminica dupa-amiaza, pe raza comunei doljene Rojiste, un copil de noua ani, care insotea un car mortuar, s-a desprins din cortegiul funerar si a nimerit in fata unei Dacii 1310, condusa de Constantin Mocofan, de 53 de ani, din Craiova. Accidentul s-a soldat cu vatamarea corporala usoara a copilului, care a ramas pentru citeva zile internat in spital, sub supraveghere medicala. Din primele cercetari, politistii au stabilit ca vinovat pentru producerea accidentului este copilul, care a incercat sa traverseze strada prin loc nepermis si fara sa se asigure.


A amenintat ca se arunca de pe un stilp de inalta tensiune


Pentru ca nu se mai intelegea cu familia, un tirgujian a amenintat duminica seara ca se arunca de pe un stilp de inalta tensiune. Vasile Isuf, de 32 de ani, fara ocupatie, avea de mai multa vreme probleme cu familia sa si obisnuia sa consume alcool pentru a-si potoli nervii. La fel a procedat si duminica, insa, dupa ce s-a ametit zdravan, s-a urcat pe un stilp de sustinere a retelei de inalta tensiune din apropierea casei sale, amenintind ca se va arunca in gol. Maria Isuf, sora lui Vasile Isuf, a chemat imediat politia, la fata locului sosind pompierii si o ambulanta. Dupa trei ore de negocieri, barbatul a fost convins sa se dea jos. Din cauza scandalului pe care l-a provocat, Vasile Isuf va primi, din partea politiei, o amenda pentru tulburarea linistii si ordinii publice.


Peste 100 de vitezomani amendati in Olt


Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Olt au verificat, week-end-ul trecut, peste 1.100 de autovehicule in trafic, aplicind 500 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 360 de milioane de lei. Totodata, au fost retinute 12 carti de identitate si 22 de permise de conducere, dintre care 20 pentru consum de alcool. Majoritatea permiselor suspendate au fost la Slatina. Potrivit sefului SPR Olt, comisarul-sef Ovidiu Cepareanu, 125 de conducatori auto au fost amendati pentru depasirea limitei legale de viteza, iar alte 58 de persoane au fost sanctionate pentru neutilizarea centurii de siguranta. Au mai primit amenzi 30 de pietoni, 21 de biciclisti si 26 de carutasi.


Tren jefuit in Plopsoru – Gorj


Un tren de marfa care se afla, la sfirsitul saptaminii trecute in statia CFR Plopsoru, judetul Gorj, nu a mai putut sa plece, intrucit trei tineri au sustras 44 de saboti de frina. Cel care a descoperit acest lucru a fost mecanicul locomotivei, care l-a anuntat pe seful de manevra al statiei si a sesizat politia. Trenul era incarcat cu carbune si se indrepta spre Episcopia Bihorului. Din cercetarile efectuate de politisti s-a stabilit ca sabotii au fost sustrasi de trei tineri, cu ajutorul unei carute. Doi dintre acestia sint din Plopsoru si sint minori. Pentru a scapa de politie, tinerii au fugit de acasa. Anchetatorii incearca sa stabileasca si identitatea celui de-al treilea individ. Din cei 44 de saboti furati au fost recuperati numai 27.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version