Acasă Actualitate Stramutatii de lux Ceusescu si Dadalau au fost pusi in libertate

Stramutatii de lux Ceusescu si Dadalau au fost pusi in libertate

Marin Condescu le-a luat apararea celor doi


Cei doi stramutati de lux, Petre Baleanu-Ceusescu si Ion Dadalau, au fost pusi in libertate printr-o decizie a Tribunalului Gorj. Principalul motiv pentru care magistratii au hotarit judecarea in stare de libertate a celor doi stabi din minerit a fost ca acestia nu prezinta pericol social. Petre Baleanu-Ceusescu si Ion Dadalau, in calitate de director general, respectiv contabil-sef la EM Jilt, au stat peste o luna in arest, fiind judecati pentru abuz in serviciu in forma calificata si fals intelectual. Pentru a scapa de gratii, Ion Dadalau depusese la dosar si documente medicale, insa Judecatoria Motru nu a mai apucat sa analizeze aceasta cerere, intrucit sefii din minerit au fost eliberati miercuri seara de Tribunalul Gorj. Pentru ca decizia este definitiva, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj nu a mai facut recurs la Curtea de Apel din Craiova. Contabilul-sef Ion Dadalau a facut public faptul ca stie cine se afla in spatele arestarii sale, sustinind in acelasi timp ca este nevinovat. Ceusescu si Dadalau si-au construit vile de lux, dupa ce au cumparat casele unor sateni care urma sa fie stramutati. Suprafata vilelor a fost de doua ori mai mare decit cea a caselor achizitionate din zonele afectate de minerit.


In asteptarea expertizelor


Gheorghe Emil Mota, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca la Politia Gorj se mai afla doua dosare de stramutati de lux. Este vorba de Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, si Gheorghe Iacobescu, director in cadrul fostei Companii Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO). „Ion Calinoiu a cumparat doua case si Gheorghe Iacobescu una. Politia realizeaza expertizele la cele doua dosare si asteptam sa ne fie trimise. Incercam sa stabilim care este diferenta de suprafata dintre ce a fost cumparat si ce a fost construit si diferenta de pret. Alte dosare care vizeaza construirea de vile de lux se afla la Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Craiova“, a declarat Gheorghe Mota.


In atentia procurorilor craioveni se afla, intre altii, presedintele USMO si CNM, Marin Condescu, recent intrat si in vizorul PNA, Ion Vulpe, fostul director al CNLO, si Ionel Mantog, fost director de Resurse Umane in SNLO, actual secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului. In citeva declaratii facute ieri in cadrul unei conferinte de presa, Marin Condescu i-a aparat pe Ceusescu si pe Dadalau: „O sa vedeti ce a fost cu cei doi care au fost arestati, din pacate. O sa vedeti cum stau lucrurile. Poate ca unii stramutati, involuntar, au luat mai mult decit este, dar pe cei care ii cunosc eu nu au facut asa… Sint desigur cazuri separate pe care presa le-a semnalat…Nu au nici un motiv sa ma cerceteze cu casele“, a spus Condescu, referindu-se la ancheta aflata in derulare la Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Craiova.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version