Acasă Actualitate Emotii pentru Marcel Ilie Tundrea

Emotii pentru Marcel Ilie Tundrea

Gorjeanul Marcel Ilie Tundrea va fi prezent astazi la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici“ din Bucuresti, pentru a fi martor la desigilarea probelor prelevate din ramasitele pamintesti ale Mioarei Gherasie. Tinara a fost violata si ucisa in urma cu peste 12 ani. Procurorii au stabilit la vremea respectiva ca autorul crimei este Marcel Ilie Tundrea, din Pojogeni, locul unde s-a si produs omorul. In ciuda faptului ca probele din dosar ridicau multe semne de intrebare, procurorul Ion Diaconescu, din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a dispus, in rechizitoriul intocmit, trimiterea in judecata a lui Marcel Ilie Tundrea. Acesta a fost condamnat pentru comiterea infractiunilor de viol si crima pentru care a ispasit 12 ani de inchisoare. Cel acuzat de uciderea si violarea minorei Mioara Gherasie a iesit din penitenciar, in urma efectuarii testului ADN, fiind folosite chiar probele existente la dosar, in baza carora Tundrea a fost condamnat.


Rezultatul testului trebuia prezentat in urma cu o luna


Procesul pentru demonstrarea nevinovatiei lui Marcel Tundrea a fost redeschis la Tirgu Jiu, insa la putin timp a fost stramutat la Tribunalul din Brasov. Judecatorii din Brasov l-au gasit nevinovat pe Tundrea, insa procurorii au facut recurs si au cerut efectuarea unui nou test ADN, de aceasta data urmind sa fie folosit material recoltat la sfirsitul anului trecut, dupa exhumarea cadavrului Mioarei Gherasie. Cu toate ca rezultatul testului trebuia prezentat in instanta in urma cu o luna, legistii de la INML „Mina Minovici“ nu au facut acest lucru. Curtea de Apel din Brasov, unde are loc acum procesul, a programat un nou termen pentru 13 aprilie si a dispus ca la desigilarea probelor recoltate din cimitirul din Pojogeni sa fie prezent si Tundrea. Acesta va merge astazi la Bucuresti insotit de avocata Liliana Clima. Gorjeanul va avea asupra lui si bancnotele de 10.000 de lei, cu seriile carora a insemnat cutiile cu probele luate de legistii de la „Mina Minovici“. Liliana Clima a declarat ca Marcel Tundrea este increzator intr-un rezultat pozitiv al testului ADN: „A venit la Tirgu Jiu sa stam de vorba. Este putin stresat. El are insa incredere, in ceea ce priveste testul, ca ii va fi favorabil. Cred si eu in nevinovatia lui“, a precizat Liliana Clima.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version