Acasă Actualitate Dosar penal pentru Aurica Beldeanu

Dosar penal pentru Aurica Beldeanu

Aurica Beldeanu, de 53 de ani, fosta glorie a fotbalului craiovean, in prezent antrenor in cadrul Centrului de copii si juniori al Universitatii Craiova, a fost trimis in judecata saptamina trecuta de procurorii craioveni pentru ca ar fi condus masina mort de beat, provocind un accident de circulatie.


Politistii de la Circulatie l-au mirosit imediat


Intimplarea pentru care Beldeanu s-a ales cu dosar penal s-a petrecut cu aproape un an in urma. Pe 24 aprilie 2004, in jurul orei 21.00, fotbalistul conducea autoturismul Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare DJ-25-GUV pe strada Maria Tanase din Craiova, catre bulevardul Nicolae Titulescu. La intersectia semaforizata de la Casa Tineretului, Beldeanu a intrat cu masina intr-o alta Dacie 1310, cu numarul de inmatriculare DJ-74-ELP, oprita la semafor, la volanul careia se afla craioveanul Iulian Chiributa. Dupa tamponare, soferii celor doua masini s-au deplasat la sediul Biroului Politiei Rutiere Craiova, pentru a intocmi actele necesare in vederea repararii autovehiculelor. Politistii de la Circulatie si-au dat imediat seama ca Aurica Beldeanu duhneste a bautura, asa ca l-au rugat sa sufle in etilotestul electronic. Pentru ca a refuzat, a fost condus de politisti la Spitalul de Urgenta Craiova pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. La ora 22.50 i s-a recoltat prima proba de singe, in baza careia i s-a stabilit o alcoolemie de 1,85 la mie, nivel la care cei mai multi ar intra in coma alcoolica. Ulterior, Beldeanu a refuzat recoltarea unei a doua probe de singe, pentru stabilirea cu certitudine a alcoolemiei.


Dosarul a ramas vreme de citeva luni prin sertarele politistilor. Apoi, pe 24 noiembrie 2004, politistii au solicitat Comisiei pentru interpretarea alcoolemiei din cadrul Institutului de Medicina Legala „Dr. Mina Minovici“ din Bucuresti efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei lui Aurica Beldeanu pentru ora 21.00, ora la care se produsese accidentul. Potrivit raportului de expertiza medico-legala intocmit pe 21 ianuarie 2005, fotbalistul putea avea la ora respectiva, potrivit ritmului individual de metabolizare, o alcoolemie de circa 1,45-1,55 la mie.


Tertipuri pentru a scapa de raspunderea penala


Dupa cum au mentionat procurorii in rechizitoriu, fotbalistul Aurica Beldeanu a avut o atitudine nesincera si necooperanta pe parcursul cercetarilor. Fotbalistul a declarat in seara accidentului ca nu a pus strop de alcool pe limba, pentru ca, reaudiat pe 6 septembrie 2004, sa sustina ca nici macar n-a fost la volan, ci a condus prietenul sau Sabin Stanciuica. Acesta din urma a negat insa ca ar fi condus masina, asa ca Beldeanu si-a schimbat din nou declaratia si, pe 15 noiembrie 2004, a recunoscut ca a fost la volanul autoturismului in momentul producerii accidentului, ba chiar si ca a baut doua pahare cu vin inainte de a se sui la volan, sustinind insa ca alcoolemia ridicata se datoreaza faptului ca, dupa accident, de necaz, a consumat 200 ml de whisky. Aceasta din urma varianta a fost contrazisa de expertiza medico-legala, in care se arata ca valoarea alcoolemiei denota consumarea de bauturi alcoolice cu mult inaintea evenimentului rutier.


Pe deplin lamuriti de faptul ca Beldeanu a condus masina beat crita, procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au dispus, saptamina trecuta, trimiterea lui in judecata pentru savirsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului. Fotbalistul urmeaza sa explice acum in fata magistratilor de la Judecatoria Craiova de ce s-a urcat baut la volan.

Exit mobile version