10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGherghe, Guna si Neagoe vor primi mandate de aducere

Gherghe, Guna si Neagoe vor primi mandate de aducere

Recursul inculpatilor in procesul exploziei de la Mihailesti a fost respins ieri de magistratii focsaneni. Ion Gherghe, fostul director general al Doljchim Craiova, Mihai Guna, patronul SC Mihtrans Giubega – Dolj, si Ionut Neagoe, administratorul SC Ney Transport Craiova, au facut recurs la decizia data de judecatorii buzoieni, la sfirsitul anului 2004, de punere sub sechestru a bunurilor celor trei societati implicate in transportul azotatului de amoniu. Dupa ce a fost data aceasta decizie, procesul a fost stramutat la Tribunalul Vrancea.


Inculpatii nu au fost prezenti ieri la proces, in schimb, rudele celor doi jurnalisti morti in explozie au fost in sala de sedinta. Magistratii Tribunalului Vrancea au respins cererea de ridicare a sechestrului data fiind valoarea mare a prejudiciului, care se ridica la 2.685.709.331 de lei.


Ion Gherghe, Mihai Guna si Ionut Neagoe vor fi obligati sa se prezinte pe 23 martie, la urmatorul termen de judecata, pe numele lor fiind emise mandate de aducere.


Explozia din comuna buzoiana Mihailesti, din 24 mai 2004, a ucis 18 persoane (jurnalisti, pompieri, localnici, persoane aflate intimplator in zona si soferul camionului), iar alte 13 persoane au fost ranite grav. O victima si-a pierdut un ochi, iar alta a ramas invalida, fiindu-i amputat un picior. Accidentatii au primit pina la noua luni de ingrijiri medicale.


Printre pagubele materiale se numara distrugerea a opt masini (intre care doua autospeciale si camionul care transporta azotatul). In sosea a ramas un crater cu un diametru de 21 de metri si cu o adincime de 6,5 metri. Mai mult de 40 de persoane, dar si firme private ori societati de stat s-au constituit parte civila in acest dosar si cer daune morale si despagubiri de peste sapte miliarde de lei.


Procesul privind acest tragic eveniment a inceput in luna septembrie 2004, iar cei trei inculpati sint acuzati de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, nerespectarea legii referitoare la protectia muncii si distrugere din culpa, toate in concurs real.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS