Acasă Actualitate Magla nu mai e director la Directia de Sanatate Publica Dolj

Magla nu mai e director la Directia de Sanatate Publica Dolj

• Prefectul Giugea nu stia de eliberarea din functie a lui Magla • Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca, desi ministrul Cinteza ii solicitase sa nominalizeze o alta persoana pentru postul de director al DSP, prefectul de Dolj nu s-a obosit sa faca vreo propunere


Dr. Eugen Magla a fost eliberat din functia de director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, ieri, printr-un ordin semnat de ministrul sanatatii, Mircea Cinteza. Povestea acestei „debarcari“ este insa una „cu cintec“.


Vestea proasta a venit prin telefon


Directorul Magla se deplasa ieri-dimineata catre Spitalul din Filiasi, pentru a investiga cazul unui copil operat de apendicita, desi nu era necesar. Pe drum, a primit un telefon care l-a lasat perplex: „Mi-a dat telefon secretara si mi-a spus ca a primit prin fax un ordin semnat de ministrul Cinteza, in care se arata ca am fost eliberat din functia de director al DSP Dolj“. Pentru ca dr. Magla nu a dorit sa mentioneze din ce cauza a fost schimbat, am incercat sa aflam de la prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, ce s-a intimplat. Surpriza, insa! Prefectul Giugea, reprezentantul guvernului in judetul Dolj, habar n-avea ca a ramas fara director la Directia Sanitara: „Nu stiu nimic despre eliberarea din functie a domnului Magla. Tot ce stiu este ca azi-dimineata (n.r. – ieri), cind a plecat la Filiasi, era inca director“.


Adincindu-se misterul, mai ales ca nici un director al vreunui serviciu deconcentrat nu e demis fara stirea prefectului, am incercat sa aflam de la Ministerul Sanatatii ce s-a intimplat. Biroul de presa al ministerului a venit cu alta varianta: directorul Eugen Magla nu a fost demis, ci… si-a dat demisia. „Incepind de azi (n.r. – ieri), domnul Magla nu mai este director pentru ca si-a depus demisia, iar domnul ministru Cinteza i-a acceptat-o. In locul lui a ramas, cu delegatie, dr. Stefan Popescu, fostul director adjunct medical, pentru ca prefectul de Dolj, din nu se stie ce motive, nu a facut pina acum nici o propunere pentru acest post, propunere care sa fie validata si de Agentia Nationala a Functionarilor Publici“, au mentionat reprezentantii biroului de presa din cadrul Ministerului Sanatatii.

Exit mobile version